Csak szerintem vagy tényleg nagy bajok vannak a generációnkkal?
Én egy fantasztikusan rendes, megértő, 73 éves ember vagyok, aki előtt szívesen megnyílnak az emberek, a fiatalok is,...
DE...
egy centivel nem voltam jobb fiatalon, mint a korosztályod.
Millió hibával, nyegleséggel, felvett pózokkal, “Ide nekem az oroszlánt is!” szemlélettel,
... aztán benőtt a fejem lágya...🙂
Ahogy írták előttem, vannak idősek akik otromba módn viselkednek.
Ha egy idős ember stabil mentális állapotban van, udvarias és kedves lesz.
De ne felejtsünk el egy dolgot. Az ember ahogy idősödik, úgy érik. Nem lehet egy 18 évest egy 78 évessel összehasonlítani. Egy 78 éves más felfogás és értékrend szerint él. Lehet a 18 éves könnyen beszélget egy 78 évessel és jól érzik magukat egymás társaságában, de a felfogásuk, az élethez való hozzáállásuk ég és föld lesz.
A 78 éves is volt egyszer kamasz és az ő idejükben sem úgy nézett ki az a korosztály, hogy mindenki udvarias és illemtudó volt. Akkor is voltak iszákos és cigarettázó tinédzserek, akkor is akadtak, kik szívesen kerülték az iskolát, akkor is akadtak, akik nagyon otromba hangnemet merek maguknak megengedni az idősekkel szemben. Akkor nem voltak mindenféle kütyük, amikbe beletemetkezett az ember, de voltak helyette képregények, könyvek, amik kizárták a külvilágot és a gyerek nem lámpaoltásra aludt el vagy nem tett eleget a szülők utasításainak (teríts meg, takarítsd ki a szobádat, menj ki a szabadba). Akkor is voltak bandázások, amikor a tinik kint bandáztak, zavarták az egész környéket a harsogásukkal és nem mentek haza időre. A mai dokumentumfilmek és a nevelőcélzattal előadott "Bezzeg az én időmben" visszaemékezések igen torz képet adnak a régi időkről.
A mai középkorúak és az idősek között is akad bunkó.
Szerencsés vagy, kérdező, ha nem velük találkozol. Mint középkorú (49 éves) ember, őszintén kívánom, hogy ne csalódj bennünk később sem.
"Fiatalságunk rosszul nevelt, fittyet hány a tekintélyre és semmiféle tiszteletet nem tanúsít az idősek iránt. Manapság fiaink nem állnak fel, amikor a helyiségbe belép egy idős ember, feleselnek a szüleikkel, és fecsegnek ahelyett, hogy dolgoznának. Egyszerűen kiállhatatlanok." (Szókratész)
"Nem táplálok többé semmiféle reményt országunk jövőjét illetően, ha holnap a mai fiatalság kerül hatalomra, mert ez a fiatalság kibírhatatlan, nem ismer mértéket, egyszerűen rettenetes." (Hésziodosz)
"A fiatalság velejéig romlott. A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat." (3 ezer éves agyagtábla Babilonból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!