Vajon honnan lehet tudni, hogy valóban a mi generációnkra fog visszatérni Jézus Krisztus? Mit lehet erről olvasni?
Szia
Valóban nincsen írva a Bibliában megközelítő időpont, de a kérdésednek erről a részéről igen: "Mit lehet erről olvasni?"
Ezt írja a:
Máté 24:3-5 "Amikor az Olajfák hegyén ült, a tanítványok külön odamentek hozzá, és így szóltak: „Mondd meg nekünk, hogy mikor lesznek meg ezek, és mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?” Jézus pedig így válaszolt nekik: „Vigyázzatok, nehogy bárki is félrevezessen titeket, mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok a Krisztus«, és sokakat félrevezetnek."
az ezt követő felsorolásból következtetni lehet arra, hol járunk az időben, hiszen a 32,33 versben ezt is mondta Krisztus:"Értsétek meg ezt a szemléltetést a fügefáról: mihelyt fiatal ága rügyezni kezd, és leveleket hajt, tudjátok, hogy közel a nyár. 33 Hasonlóképpen, amikor látjátok mindezeket, teljesen biztosak lehettek benne, hogy ő közel van, az ajtónál áll."
A Lukács 21 rész hasonlóan írja le Krisztus eljövetelét. Itt is sok sok ismertetőjelt sorol fel Krisztus, majd ezt is hozzáteszi, a 28-30 versben:"Mikor pedig ezek kezdenek megtörténni, egyenesedjetek föl, és emeljétek föl a fejeteket, mert közeledik a megszabadításotok!”
Ezután mondott nekik egy szemléltetést: „Figyeljétek meg a fügefát és az összes többi fát. Amikor rügyeznek, látjátok ezt, és tudjátok, hogy már közel a nyár. Hasonlóképpen, amikor látjátok ezeket megtörténni, teljesen biztosak lehettek benne, hogy Isten királysága közel van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!