17 éves vagyok. Miért van minden osztálytársamnak simogatós telefonja? Telefont tudják nyomkodni, de templomba elfelejtenek menni. Miért van ez?
1. mi az a simogatós telefon?
2. hogy függ össze a telefon és a templomba járás?
Az osztálytársaidnak másmilyen vallásuk, másmilyen életmódjuk és másmilyen értekrendjük van, mint neked. Ezzel nincs semmi baj, de te valószínű, hogy túlságosan elzárva élsz a mai, modernebb világtól.
Ma már szinte minden embernek van "simogatós", vagyis érintőképernyős okostelefonja. Nem tudom, hogy te milyen eszközről írtad ki a kérdésedet, de neked is lehetne egy ilyen telefonod.
Hasznos eszköz, lehet vele telefonálni és például tanuláshoz is használhatod. Attól még, hogy valakinek van egy ilyen telefonja, lehet hívő ember. Persze, rossz dolgokra is lehet használni az okostelefont, de szinte mindent lehet jól és rosszul is használni.
Ma egy kicsit másmilyen világban élünk, mint régebben, de attól meg most is rengeteg értekes dolog van, amire figyelhetünk.
Egyébként ezt a válaszomat 17 éves lányként írtam, érintőképernyős telefonról.
Nekem ugyan nyomógombos telefonom van, de nem azért, mert elutasítanám a technikát, csak számomra a hosszú akku-idő kukcsfontosságú, a nyomógombos kialakítás pedig főleg buszozáskor, az itteni útviszonyok mellett sokkal kényelmesebb. (Győr-Moson-Sopron powa!!) Telefonálni, SMS-ezni, e-mailezni arról is tudok.
De van PC-m, van notebookom, és van tabletem. Szeretem kihasználni a technika adta lehetőségeket, csak épp a telefon terén más a preferenciám.
A helyzet az, hogy rengeteg dologtól elesnék, vagy hátrányba kerülnék, ha nem használnám ki a technikai fejlődés előnyeit. Ezek egy része kényelmi dolog: pl. ma jól jött, hogy meg tudtam nézni, hogy mikor várható eső, és tudtam, mikor kell hazaindulnom. Sokszor jól jön, ha meg tudom nézni, hogy mikor jön a következő busz.
Aztán az sem utolsó dolog, hogy tudom a kapcsolatot tartani olyanokkal is, akik nem a közelben élnek. Az meg, hogy a buszon az ember nem a már 6 éve, nap, mint nap látott ugyanolyan tájra kíváncsi, ne legyen már probléma. :D Addig is lehet beszélgetni a barátainkkal (akik egyáltalán nem biztos, hogy ugyanott laknak, és ugyanazzal a busszal jönnek), vagy akár zenét is lehet közben hallgatni.
Ha pedig nem csak a a telefont nézzük, hanem a többi informatikai eszközt is: nagyban meg tudják könnyíteni a mindennapjainkat. Elég csak az online okatatás időszakára gondolni. De interneten sok minden könnyebben beszerezhető, mint fizikailag felkeresve egy üzletet, főleg az "extrább" termékek esetén. A tanulásban is sokat tud segíteni, de még akár életet is tud menteni.
A technikától nem félni kell, hanem meg kell tanulni produktívan használni.
A vallás meg egy más kérdés. Csak úgy mondom, hogy van kifejezetten keresztények számára készített operációs rendszer is. ( [link] ) Nem tudom, hogy a magyar nyelvi támogatása milyen, de az, hogy van ilyen, jól mutatja, hogy a vallási elvek nem ütköznek a modern technikával.
#33 "nem biztos ám, hogy értelmi fogyatékos az az ember akinek nem kell okostelefon."
Senki nem állított ilyet.
Nem az a gáz, hogy valakinek nem kell okostelefon, hanem az, hogy lenézi, akiknek van.
"nem biztos ám, hogy értelmi fogyatékos az az ember akinek nem kell okostelefon."
Nem arra gondoltam, hogy buta, hanem egyszerűen csak arra, hogy egyáltalán nem ismeri az elektronikai eszközöket, ami a mai világban már ritka dolog.
Engem már csak 1 dolog érdekel: te miről írtad ki a kérdést?
Miért gyakorizol ahelyett, hogy forgatnád a Bibliát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!