17 éves vagyok. Miért van minden osztálytársamnak simogatós telefonja? Telefont tudják nyomkodni, de templomba elfelejtenek menni. Miért van ez?

Nem tudom, mi a nagyobb gáz, hogy te is átvetted a tipikusan megkeseredett öregekre hajazó stílust, vagy azt, hogy ennyire nem vagy képben a technikával?
"Miért van minden osztálytársamnak simogatós telefonja?"
Érintőképernyősnek hívják.
És azért, mert ma ez a legelterjedtebb, nyomógombosat már szinte úgy kell keresni.
"Telefont tudják nyomkodni"
Most nyomkodni, vagy simogatni?
"templomba elfelejtenek menni"
Nem elfelejtenek, hanem nem akarnak. Két nagyon különböző dolog!
"Miért van ez?"
Én inkább azt kérdezném, hogy hogyan sikerült ezt a két dolgot összemosni?
Tudod, egyelőre vallásszabadság van. Neked szíved joga azt hinni, hogy egy láthatatlan, minden felett uralkodó entitástól függ az egész világunk, aki olyannyira jóságos, hogy most egy járványra hivatkozva legyilkolt pármillió embert, és több százezer gyermek életét nyomorítja meg egy háborúval; jogodban áll ebben hinni. Másnak meg jogában áll egy racionálisabb világban hinni.
És mielőtt előkapod az erkölcsi kártyát, azért hadd emlékeztesselek, hogy a legtöbb családon belüli erőszak mögött mélyen hívő emberek állnak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki hívő, az már rossz ember is, szó nincs erről! De milliószor bizonyosodott be, hogy nem lesz az ember jobb attól, hogy egy felsőbb hatalomban hisz.
A dolog technikai részére is rátérnék.
Mióta az emberiség létezik, folyamatosan fejlődik a technika, és részben ennek is köszönhetően a civilizáció. Megfigyeltem egy nagyon-nagyon érdekes dolgot. Akik tűzzel-vassal üldözik a modern technikát, általában mind csak addig a szintig akarnák azt eltörölni vagy visszaszorítani, ami az ő fiatalkorukban tapasztalható volt. Különös, nem? Olyan érdekes, hogy addig csupa jó dolgot találtak fel, onnantól meg csupa rosszat. És ez dinamikusan változik attól függően, hogy mikori születésű ember mondja. Van persze egy-két kivétel (pl. te), de 98%-ban ez egy nagyon szembetűnő jelenség.
Azt is tényként leszögezhetjük, hogy az emberből akkor lesz kompetens felnőtt, ha az őt körülvevő világ dolgait képes minél hatékonyabban használni. 300 éve csak a kiváltságosok tudtak írni-olvasni. 50 éve ha valaki analfabéta volt, annak nagyon durván lecsökkentek a lehetőségei, és rémesen kiszolgáltatott volt. Ma ugyanez van a digitális műveltséggel. Lehet szembe úszni az árral, de eredménye nem lesz. Aztán majd lehet 30 évesen siránkozni, hogy mennyire elesett vagy. Isten pedig ebben nem fog segíteni.
Egyébként te ezt a kérdést a Bibliával írtad? Ha nem, akkor mégis, miért használtad azt az eszközt? ;-)

Ne ítélj, h ne ítéltess...
Benne van a Bibliában...
Na most akkor hogy is van ez?

“Ne ítélj, h ne ítéltess...“
Ez a hitetlenekre nem vonatkozik

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!