17 éves vagyok. Miért van minden osztálytársamnak simogatós telefonja? Telefont tudják nyomkodni, de templomba elfelejtenek menni. Miért van ez?
Nem mindenkit tesz boldoggá a vallás.
Én kipróbáltam általános iskolában, konfirmáltam is (reformátusként), de utána szép lassan eltűnt a süllyesztőben. Nem tett hozzá semmi jót az életemhez, illetve az a része, hogy gondolattal is tudsz bűnt elkövetni, szorongást keltett. Hiszen a gondolat úgymond bevillan. Sokan gondolunk arra például egy idegesítő embert hallgatva, hogy legszívesebben pofonvágnánk, de nem tesszük meg. Igazából az a fontos, hogy tudjunk uralkodni az indulatainkon, de az nem elérhető, hogy egyáltalán ne is legyenek.
Talán mert nem vallásosak. Van simogatós telefonom, meg se vagyok keresztelve, templomban életemben nem jártam. Két éve halt meg a nagyapám és polgári temetése volt.
Miért baj az ha valaki nem jár templomba?
Mert ilyen mintát kaptak, mi másért. Nem ismerik a lehetőségeket.
Ha nálatok a gyülekezetben van valami jó ifi, ahová te jársz, akkor oda elhívhatod a barátaidat, ha gondolod. Aztán vagy kipróbálják, vagy nem.
Én városi nagy gyülekezethez tartozom, családok járnak, mindenféle generáció és sok a lehetőség. Gyerekcsoportok: baba-mama kör, csoport alsósoknak, külön felsősöknek és ifiseknek. Tök jó táborok, kirándulások, filmklub, pizzázás, csocsó meg amit akarnak. De elhiszem, hogy kis helyeken ilyen nincs, vagy a mai tizenéveseknek azt mondják a szüleik, hogy nem érdemes menni. De csak azért, mert ők sem tudják, hogy ott mi van, rossz mintákat kaptak, vagy kifogtak régen valami nem jó vezetést.
Simi telóval szerintem semmi gond, kivéve ha leuralja az ember életét, ha megszűnnek tőle a személyes kapcsolatok. Nekem is van és gyülekezethez is tartozom, na bumm. Van, amikor egy templomi alkalmon csinálok egy fotót aztán kiposztolom a gyüli oldalára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!