Egy lottónyertes mit mondana, mit csinál, ha nem akarja, hogy kiderüljön, hogy nyert a lottón?
Sajnos csak elméleti síkon futó kérdés...
Szép ábránd, hogy nyerek a lottón, azonban eszembe jutott, hogy mit mondanék, mivel foglalkozom, ha kérdezi valaki. Értem ezalatt azt, hogy kutyás vagyok egy nagyon kutyás környéken, ahol az emberek mindenféléről beszélgetnek. De nem muszáj kutyásnak lennem nekem, vagy bármely nyertesnek. Ha szóba kerül, mit lehet felelni erre, ha van annyi pénze, hogy élete végéig nem kell dolgoznia?
Ezt azért gondolom bonyolultabb kérdésnek, mert például esetemben egy kutyás nővel jóban vagyok, beszélgetünk, én tudom az ő munkáját, sőt nagyrészt a beosztását is, mert változó, mikor jönnek le, és ő is tudja az én helyzetemet. Tehát olyan beszélgetés, ami nem teljesen idegennel történik és túlmegy azon, hogy pl: otthoni munka. Oké, de milyen otthoni munka? És nem kotnyelesen kérdi a másik, csak megszokott beszélgetés, érdeklődés a másikról.
Attól még, hogy rendelkezik havonta annyival, hogy megél belőle munka nélkül, nem jelent feltétlenül gazdagságot.
Amúgy a tökéletes ürügy, hogy home officeban, remote szoftverfejelsztő ként dolgozol.
Tehát lazán elhihető, hogy havi 1-2 millót haza viszel, főleg ha azt mondod, hogy egy külföldi cégnek dolgozol és néha kirepülsz Angliába 1-2 hétre a csapatodat élőben meglátogatni.
Meg az is hihető, hogy bármikor eltudod hagyni a lakásod és nem vagy hozzákövetne a 9-től 5-ig tartó munkához.
Csak nehogy az akivel beszélgetsz is IT területen legyen vagy csak érdeklődjön milyen, mert akkor hamar elvérzel.
Én is valamilyen home office állást mondanék, de olyat, amihez értek is.
Én közgazdászként végeztem marketing szakon, szóval simán azt mondanám, hogy itthonról, cégeknek csinálok online marketinget. :)
Én is gondolkoztam már ezen. Eleve nem kezdenék el túl nagy lábon élni, szóval aki szembe jönne velem, nem látna az egészből semmit.
Ha kérdeznék, hogy mit dolgozok vagy hogy állok, azt mondanám, hogy régebben csináltam egy jó befektetést, ami akkor nem tűnt nagynak, de mégis bejött pár év alatt, viszont nem szeretnék róla beszélni. Vagy azt mondanám, hogy még az elején mázlim volt és jó kriptóba fektettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!