Mi történt a fiatalok jelentős részével?
Tegnap este egy kocsmában hallottam egy érdekes beszélgetést. Egy a 30as évei közepén járható nő, aki már ivott látszólag egy keveset mondta a csaposnak hogy milyen emberek vannak a kocsmában, kinek kellenek ezek a fiúk, vannak vagy 40 kilósak, meg úgy néznek ki mint a lányok, rózsaszín, lila póló stb..
Ekkor elgondolkoztam, hogy van benne valami. A fiatal fiúk vagy nagyon vékonyak, vagy nagyon dagadtak, akiket én szoktam látni, a csajok közt is hatalmas % a túlsúlyos.
Rengeteg a meleg, (bár a legtöbb szerintem divatból) sokan azt se tudják milyen neműek.
Hol mehetett ennyire félre ez a generáció? Vagy ennél már csak rosszabb lesz a jövőben, mondjuk úgy 10 év múlva?
Amúgy én se vagyok még öreg, 30 éves vagyok.

Az ADHD-s gyerek az az volt, aki nem tud órán nyugton maradni, ezért megérdemelte a pofont a tanító nénitől.

Nincs semmi baj a nemi identitással szerintem.
Azzal van baj hogy túl vékonyak, túlsúlyosak a fiatalok.
Elvileg a lányok azt szeretik ha vékony a fiú. Ez csak feltevés
Túlsúlyra meg azt mondom hogy rossz ételt esznek a fiatalok,meg átlagos emberek. Mindenki csak feldolgozott cuccot. Nem értem miért nem lehet foglalkozni az egészséggel

Egy szóval nem mondtam, hogy régen nem volt mentális beteg. Volt! ...csak nem ennyi!
Akkor a Szabó gyerek, aki nem néz a szemedbe volt a fura és kirívó, most meg a “szabógyerekek” a többség és az éppkézláb, lelkileg-agyilag rendben levő Alex vagy Noel a kirívó kivétel.

25: de volt, csak max bedugták őket intézetbe vagy a pincébe ha nagyon kirívtak, vagy addig verték, gyalázták őket amíg "megjavultak".
Csak mert te nem vetted észre hogy ott vannak még nem azt jelenti, hogy nem léteztek. Vagy komolyan azt hiszed hogy a világháborúk és elnyomó rendszerek korában nem volt magas a mentálisan sérültek száma?

Nem vitatkozom ezen, mert te így gondolod, én meg másképp, úgysem győzzük meg egymást!
Egyébként vannak elhivatott tanító és tanár barátaim, rokonaim - idősek, fiatalok egyaránt - érdekes módon ők is úgy látják mint én.
Anno 32 fős osztályba jártam, egy fura gyerek sem volt.
Most mutass csak egy ilyen osztályt!

27: Nem csak az a mentálisan beteg, aki fura. A furaságot megtanulja leplezni a gyerek, főleg ha kiközösítést és verést kap érte. Én 45 fős osztályba jártam, külső szemmel mindenki teljesen normális volt, aztán ahogy felnőttünk és elbeszélgettem volt iskolatársaimmal rá kellett jönnöm, hogy nem, nem volt az. Csak a jeleket nehéz észrevenni ha te magad nem küzdesz semmivel.
Tanár szavára meg nem sokat adok. Szüleim is azok. Ők meg a kollégáik annyira értenek a gyerekek mentális egészségéhez mint halak a repüléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!