Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért sajnálják...

Az emberek miért sajnálják azt aki fiatalon hal meg? Mikor a halott már nem érez semmit és soha többe nem érheti semmi rossz?

Figyelt kérdés

Soha nem fogom megérteni az embertársaimat

Miért jó dolog megoregedni? Megcsúnyúlni, elgyengülni? Ráadásul aki meghal, az nem tudja hogy meghalt. Annak teljesen mindegy hogy 20, vagy 80 évesen halt e meg.

A világban pedig semmilyen változást nem okoz egy ember halála. Teljesen mindegy hogy valaki él e vagy hal.

Ráadásul ha én pl gyerekként meghaltam volna, akkor nem kellett volna elszenvedni annyi bántást, vagy pl hogy akaratom ellenére fogdosnak… sokkal jobb lett volna

Nekem is volt szerencselten életű rokonom, aki szinte remeteként élt 90 éves koráig, sem társ, sem gyerek, se kutyája, se macskája nem volt. Mi értelme volt hogy leélt egy ilyen pokolian magányos, sivár életet?

Ráadásul annyi baj érhet minket, esendő embereket(főleg ha valaki szerencsétlennek született), aki hamar meghal, azt mar nem fenyegeti veszély…

Mi értelme van ennek a szerencsétlen nyomorúságos körforgásnak?

2022. máj. 30. 19:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
24%

#7:

Hülyőkém, a magány nem csak a párkapcsolatra vonatkozhat, ha vannak barátaid, akkor már nem vagy magányos.

2022. máj. 30. 23:44
 12/21 anonim válasza:
74%
Nekem barátnőm 18 évesen hunyt el, neki nem volt még senkie, velem igazi barátra lelt, de ott lett volna még előtte az élet, de sajnos nem tudta megtapasztalni milyen a szerelem, a párkapcsolat meg az ilyenek
2022. máj. 30. 23:46
 13/21 anonim ***** válasza:
22%
Lényegében a hozzátartozók magukat sajnálják, az ismeretlenek általi sajnálat pedig egy társadalmi szokás.
2022. máj. 31. 07:33
 14/21 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, te még gyerek lehetsz, ha ez a kérdés felmerült benned.
2022. máj. 31. 08:42
 15/21 A kérdező kommentje:

14, az kemény lenne ha egy gyereknek ilyen összetett gondolatai lennének a világról.

Senkinek nem jött át amit írtam…

Az emberek csak az életösztön miatt akarnak eletben maradni.

Belőlem azt a depresszió és s szerencsétlen családom teljesen kiölte.

Másrészt el nem tudom képzelni milyen lehet idősen várni a halált.

Sokkal jobb fiatalon hirtelen elmenni.

Megértem, hogy aki mentálisan ép, lehet kapcsolata, gyereke, házassága, normális elete az itt akar maradni, de nekem ebből semmi sem lehet, csak a magány, amíg vége nem lesz

2022. máj. 31. 15:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem tudhatod kérdező! Az élet mindig tartogat meglepetéseket. Lehet holnap megismersz valakit aki által belecsöppensz egy jó baráti társaságba. Vagy lesz egy jó munkahelyed, ahova örömmel mész be dolgozni. Rájössz van egy olyan hobbid ami teljesen kikapcsol. Sosem tudhatod, fiatal vagy, előtted az élet. Sok jó és tanulságos dolog történhet. Aki viszont fiatalon meghal hát azzal már nem fog semmi történni, igaz a rossztól is megmenekül de a jóban sem lesz része.
2022. máj. 31. 16:36
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem vagy még 18, igaz?

Elég komoly tanulmányokat kell 17 évesen is folytatni, irodalomból, történelemből, és nyilván nem szakmunkásba jársz - nem meglepő, hogy tudsz fogalmazni, de éretlen vagy, ha nem tudod felmérni, hogy egy emberélet optimális esetben legalább 60-70 év és az emberek sajnálják azt, aki fiatalon meghalt. Rengeteg dologról lemaradt, lemaradt a szerelemről, utazásokról. A gyerekemnek meghalt a barátja 18 évesen és lemaradt a ballagásról, a bankettről, az egyetemi évekről, a munkáról (pedig imádta a szakot - info szakos szakgimibe járt), lemaradt egy csomó mindenről, amit az élet jelentene számára, bulik, koncertek, nyaralások, mindenféle. Ha idősebb leszel, megérted.

Aki idős, az már megtapasztalt mindenfélét, amit lehetett és akart és amit ki tudott hozni az életéből, azt kihozta. Minél idősebb, annál inkább. De egy fiatalt sajnál az ember. Nem csak akkor lehet valakit sajnálni , ha épp fáj neki valamije, mert ha ez így lenne , akkor mindig a vajúdó nőket sajnálná mindenki, nem csak a jelenben lehet gondolkozni, minél idősebb valaki, annál inkább képes arra, hogy nagyobb időperspektívát átlásson.

2022. jún. 1. 08:50
 18/21 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nem azért sajnálják, mert nem érez semmit és többé nem érheti semmi rossz, hanem azért mert az élet érték és elveszítette a legnagyobb értéket, és nincs jövője és soha többé nem történhet vele semmi jó. Süt a nap, de már nem neki, megjön a nyár, de nem neki. Számára már soha semmi jó nem fog megérkezni - hát ezért. Majd rájössz, ha idősebb leszel.
2022. jún. 1. 09:05
 19/21 A kérdező kommentje:

16, nem fogok megismerni senkit. Eleve egy elátkozott családból származom. Szociális fóbiám van, nincsenek kapcsolataim, párkapcsolattól irtozom

17, hát sajnos nem gimnazista vagyok már, hanem 30 éves… bar valóban érzelmileg éretlen

Ha valakit körülvesz a balszerencse egesz eletben, az nem számíthat sok jóra. 30 éve kuszkodom… és miután meghalunk teljesen mindegy hogy meddig éltünk hiszen mindent elfelejtünk…

Én szívesen feladnam a napsütés megtapasztalását, azért hogy ne rabolhassanak el például. Mert ilyen veszélyben is voltam már

2022. jún. 1. 11:26
 20/21 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ne akarj meghalni kérdező, egyáltalán ne gondolj ilyenre!

Add meg magadnak az esélyt a boldogabb életre!

Ha olyan helyzetben vagy, hívd a rendőrséget!

2022. jún. 1. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!