Akik aránylag egészségesek, azok miért beszélnek úgy az egészségükről, mintha az ő érdemük lenne? (Pl. ezen az oldalon, sőt, főleg a neten, élőben ilyen jóval kevésbé van.)
Például egy válaszoló leírta a minimális mennyiségű sportolgatását (azt is főleg otthon), hogy ő attól egészséges.
Illetve már-már felvágnak az egészségükkel, leírnak néhány szokást, ami egészségesnek mondható (jóindulattal), hogy ők ezért nem betegek...
Sokszor le is hurrogják a krónikus betegeket, hogy azok maguk tehetnek a bajukról.
12
Te vagy az, aki büszke arra, hogy 2 km-t úszik (ami nem olyan sok), de azt is csak nyáron, a STRANDON, fut, de néha és csak jó időben (amúgy mi a jó idő? nekem pl majdnem minden az, ami max 20-25 fok) amúgy meg otthon bohóckodik, túl vékony és azt gondolja, egészségesen eszik?
Ja, te vagy az áldozhathibáztatós kérdező? Te NEM VAGY ÁLDOZAT! Csak egy szerencsétlen, aki nem képes felelősséget vállalni a saját életéért!
Ugye azt tudtad, hogy hazánkban több százezer ember szenved valamilyen krónikus betegségben? Közülük hány olyan van, aki sajnáltatja magát és áldozatnak titulálja magát, mint te? Szerintem nem sok, mivel a többség elfogadja, hogy beteg, és éli a hétköznapi életét, kihozza magából a maximumot, nem irigykedik a másik emberre, mint te, csak az életképtelenek gondolkodnak úgy, mint te.
Szánalmas vagy, hogy még mindig ezen a szinten vagy. Menj pszichológushoz!
"mert az ember 40 évre van ""tervezve"" és nem tökéletes a teste, sőt."
Az "értelem" azért ott van. :D
Na, csak hogy ma is tanulj valamit, okosodj:
"Szenzációs felfedezés: 150 évig is élhet az ember"
"A gyógyítás mestere szerint a normális életkor 120 év"
Veled született a betegséged? Mivel nem halálos, ezért kérlek, fejezd be az önsajnáltatást és a picsogást! Étkezz egészségesen, sportolj, foglalkozz a mentális egészségeddel, ne irigykedj másokra, magadból hozd ki a maximumot és ne foglalkozz mással, csak saját magaddal!
"amúgy mi a jó idő?"
15-32 fok.
"amúgy meg otthon bohóckodik"
Mondja ezt egy lelkiekben megkeseredett, irigy ember, aki csak sajnáltatni tudja magát, nem képes elfogadni, hogy beteg, áldozatnak hiszi magát, miközben több százezer másik ember is hasonló betegségben szenved, mégse rinyálnak.
Ha neked egyébként a 10 kg-s súlyzóval való edzés bohóckodás, ám legyen, de akkor megint bizonyítottad, hogy nem vagy egy nagy koponya. Sőt, inkább jobb, ha nem szólalsz meg, úgy legalább nem égeted tovább magad a butaságaiddal.
Még egyszer hangsúlyozom: NE HIDD MAGAD ÁLDOZATNAK..Nem vagy az.
Nem kell itt játszani a mártírt, hogy jaj, brühühü..én szerencsétlen, miért osztott az ég ilyen lapokat...brühühü..
Az önsajnáltatással, a sírással mit érsz el, úgy őszintén?
Azt az erőt inkább fektesd önmagad fejlesztésére, sportra, pozitív gondolkodásra, esetre bátorságra, hogy elmenjél pszichológushoz, hogy ne kelljen már a sokadik rinyálós és önsajnáltatós kérdést ide kiírnod, csak hogy önvisszaigazolást kapj!
Hogy tudsz így a tükörbe nézni? Miért másokkal foglalkozol saját magad helyett? Hozd ki magadból a maximumot! Ennyi. Képes vagy erre a rinya helyett?
Miről beszélsz???
Arra használtam az áldozat szót, hogy amikor valakivel bármi baj történik (megerőszakolják, kirabolják, leég a lakása, krónikus beteg, BÁRMI) és őt hibáztatják, azt áldozathibáztatásnak nevezik.
El tudom fogadni a krónikus betegségeimet, viszont azt nem, amikor a relatív egészségesek fényezik magukat, mintha az érdemük lenne. Vagy úgy viselkednek, ahogy egy másik válaszoló írta: 'szerencsére nekem nincs semmi bajom'. Vagy úgy viselkednek, ahogyan te, hogy szerinted minden betegségről az egyén tehet. Például: fogalmad sincs, hogy a másik ide író válaszolónak mi baja, de már neki címezve közölted, hogy ő tehet róla. Na EZ a viselkedés szülte a kérdést.
10 kilós súlyzóval otthon szórakozni bohóckodás. Többet ártasz magadnak, mint használsz és a gyúrásnak különben mi értelme van? Én 21 kilométer futáson vagyok túl a héten és még holnap futóesemény, ez legalább kardió, bár abból már túl sok.
Egyébként végigröhögtem a legutolsó válaszodat és amúgy nem értem, hogy igazából miről beszélsz. De szerintem te sem. :D
Ja és a 15-32 fok NEKED jó idő.
Én nem szeretek 90/50-es vérnyomással rosszulléttel ücsörögni, ellenben a 0 fokban nagy kerek szemekkel nézek arra, aki fázik.
"ellenben a 0 fokban nagy kerek szemekkel nézek arra, aki fázik."
Akkor ajánlom olvasd el az alábbi könyvet: Wim Hof: A WIM HOF-módszer
És próbáld ki a légzőgyakorlatokat és a hideg vizes zuhanyt/fürdőt is.
"Egyébként végigröhögtem a legutolsó válaszodat és amúgy nem értem, hogy igazából miről beszélsz."
Egyéni szociális probléma. Ott a Magyar értelmező kéziszótár, ha nem értesz valamilyen szót, akkor olvass utána.
"10 kilós súlyzóval otthon szórakozni bohóckodás. Többet ártasz magadnak, mint használsz"
Súlyos eset vagy, az már biztos. :D
"és a gyúrásnak különben mi értelme van?"
Csak, hogy megértsd, ha már ilyen buta vagy:
kerek fenék: [link]
lapos fenék: [link]
Ugye érzed a kettő közötti különbséget?
"El tudom fogadni a krónikus betegségeimet, viszont azt nem, amikor a relatív egészségesek fényezik magukat, mintha az érdemük lenne. Vagy úgy viselkednek, ahogy egy másik válaszoló írta: 'szerencsére nekem nincs semmi bajom'. Vagy úgy viselkednek, ahogyan te, hogy szerinted minden betegségről az egyén tehet. Például: fogalmad sincs, hogy a másik ide író válaszolónak mi baja, de már neki címezve közölted, hogy ő tehet róla. Na EZ a viselkedés szülte a kérdést."
Ha el tudnád fogadni, akkor nem agyalnál vad idegen emberek megjegyzésein, nem írnál ki ilyen kérdéseket, lesz..rnál mindent és csak magaddal foglalkoznál, nem irigykednél pl. rám se, mert én egészséges vagyok, te pedig nem.
Bocsánat, de te annyira komplexusos és sötét vagy, hogy nem irigykedek rád. Plusz én mondjuk itt lógok, próbálok tanulni, megy, amennyire megy, de nem tudom, te mit keresel ezen az oldalon az életed élése helyett.
Pont lesz.rom, milyen a fenekem. A tartásommal fogok foglalkozni valamikor, ha lesz pénz gyógytornászra, addig otthon bohóckodom, de az nem sokat ér. :D
"Akkor ajánlom olvasd el az alábbi könyvet: Wim Hof: A WIM HOF-módszer
És próbáld ki a légzőgyakorlatokat és a hideg vizes zuhanyt/fürdőt is."
Akkor én is fázós leszek? És az miért lesz nekem jó?
Egyébként ha valamiért irigyellek, az az, HA van állóképességed közel nulla kardió mellett is. Mert nekem heti 30 km futás ellenére sincs (szívbetegként, asztmával).
De amúgy normális embereket szoktam irigyelni, nem téged, ne aggódj.
"Pont lesz.rom, milyen a fenekem"
Én vagyok a sötét, de te azt se érted, amit te magad írsz.
Idézek tőled:
"10 kilós súlyzóval otthon szórakozni bohóckodás. Többet ártasz magadnak, mint használsz és a gyúrásnak különben mi értelme van?"
Tehát, itt nekem szegezted a kérdést, hogy én miért is gyúrok 10 kg-s súlyzóval.
Írtam rá a példát, SAJÁT MAGAMRA NÉZVE!
Hogy jön ide a te feneked, mikor rólam volt szó? 😖🤦♀️ Te kérdezted tőlem, hogy én miért használom, hát pl. ezért, hogy kerekebb legyen a fenekem.
"Akkor én is fázós leszek? És az miért lesz nekem jó?"
Sötét, még mindig te vagy, mert f..ngod sincs erről, de máris butaságokat írsz. Azt írtad, hogy bírod a hideget. Ezért javasoltam a Jégember könyvét, aki úgyszintén bírja a hideget és az ő módszerével tudnál javítani az egészségi állapotodon!
"Ja, az emberi szervezet pedig 40 évre való,"
Az említett könyv, erre is rácáfol, keress rá Alistair Overeem-re.
Ha ilyesmiről volna kedvem olvasgatni, akkor tanulmányokat keresnék pubmed-en és egyéb helyeken.
Az egészségi állapotomon meg majd az orvostudomány fog segíteni.
A gyúrásnak meg kevés köze van az egészséghez. Legalábbis én úgy érzem, hogy mindennél fontosabb a kardió (nem séta!!! és nem heti 30 percben), utána a testtartás és kb. ennyi.
"Ha ilyesmiről volna kedvem olvasgatni, akkor tanulmányokat keresnék pubmed-en és egyéb helyeken.
Az egészségi állapotomon meg majd az orvostudomány fog segíteni."
Kár, hogy ennyire zárkózott vagy, pedig orvosok százai tanulmányozták ezt az embert és a módszerét. Nézzél már legalább utána. De hát a te érdeked, te vagy a beteg, nem én.
Én ajánlottam neked egy tökéletes lehetőséget a javulásodhoz, de ha neked nem kell, ám legyen, ez a te döntésed.
A hidegzuhanynak pedig rengeteg egészségre gyakorolt pozitív hatása van.
A légzőgyakorlatok, pedig hiába tűnik egyszerűnek, betegségekből gyógyít meg.
De ha te az ilyen egyszerű dolgot is ellököd magadtól, csak mert én ajánlottam, rendben. További jó betegeskedést, hisz te ezt választottad, nem akarsz meggyógyulni. Pedig aki meg akar gyógyulni, az minden szalmaszálba kapaszkodik, minden ötletnek örül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!