Van, aki fontolgatja az öngyilkosságot?

Szar le ha itt lepontoznak.
Ez nem “like” gomb

Ne haragudj, de ne általánosíts ennyire. Vannak jó és vannak kevésbé jó szakemberek is, mint minden más szakmában. Ha úgy érzed, hogy számodra nem segített akkor lehet érdemes lett volna másik szakembert keresned, vagy legalább megpróbálni. Persze csodát egyiktől sem lehet várni, mert itt elsősorban saját magadnak kell akarni, hogy megváltozz és magadnak kell erőt gyűteni, hogy túl lépj a dolgokon. (Én nem pontoztalak le.)

De ez nem erről szól….a depresszió nem egy döntés könyörgöm.
Nem tudod eldönteni,hogy na akkor én most túllépek ezen és 1 hónap múlva már nem leszek depressziós.

Olyan jó lenne ha olyanok adnának tanácsot akinek egyáltalán fogalma van arról,hogy a kérdező mit érez.
Ezektől az általános : “Változz meg” “Döntsd el,hogy jól akarsz lenni” hülyeségektől nem lesz jobban senki.
Ez olyan mintha egy asztmásnak azt mondanád,hogy “miért nem veszel levegőt..annyi oxigén van körülötted..?”

Kezdesz túl lépni egy határt.
Miből gondolod, hogy nekem nem volt depressziós korszakom és azt, hogy ne tudnám miről beszélek?
Meg egyébként, ha szerinted a belső elhatározás vagy célkitűzés vagy esetleg életmód váltás nem segít akkor mégis mi?
Talán ezeknek több a haszna, mint navalyogni és mástól várni a megváltást. Ez az egyik legnagyobb hiba amit csak tanácsolhatsz vagy gondolhatsz, hogy majd másik segít vagy majd elmúlik, ha lesz párkapcsolatod.
De egyébként tessék, én szívesen meghallgatlak, ha neked van jobb ötleted. Mert eddig azt nem írtál, csak kirtizaltad a másikat. Talán úgy gondolod, hogy a depresszió egy örökké tartó gyógyíthatatlan folyamat?
Nos, hallgatlak.

Abból amit írsz arra következtetek,hogy nem voltál depressziós, igen.
Különben nem írnál ilyen közhelyeket mert tudnád,hogy ez nem így működik,hogy “gyere rá mi a probléma és változtass”. Ettől egy depressziós csak rosszabbul érzi magát mivel ő ezen így nem tud változtatni. Mert nem lehet!
Egy depressziós embernek gyógyszeres terápia PLUSZ egy olyan személy ( tök mindegy hogy pszichológus, pszichiáter ) aki megérti és értelmes tanácsokat ad. Nem elbagatellizálja a problémát.
Megoldást pedig én nem fogok és nem is tudok adni senkinek mert nem akarom az esetleges rossz tanácsaimért a felelősséget vállalni.
Ha nem értesz valamihez akkor nem kell tanácsot adni..nem kell mutogatni,hogy Te értesz hozzá miközben nem. Tovább kell lapozni, hátha valaki olyan tud segíteni akinek a véleménye tényleg hasznos.

Valóban nem szakmám.
Én csak azt írtam le, hogy nekem mi volt az ami segített. Váltottam életmódot és elkezdtem sportolni, illetve kizártam az életemből az olyan személyeket akik bántottak. Lehet ez klisének hangzik, de számomra segített.
Rossz tanácsot senkinek sem akartam adni, és való igaz, hogy nem feltétlenül segít egy egyszerű elhatározás, ha traumáról van szó.
Az pedig való igaz, hogy nekem nem nagyobb traumából fakadt csak szülők okozta bántalmazásból és munkahelyi stresszből.
Mindenesetre, én segíteni akartam a kérdezőnek. Nem pedig másokkal vitázni.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!