Milyen érzések kavarognak bennetek? Néha azt érzem jó lenne megtenni, de félek, hogy mi lesz utána, vagy megbánom, ha megteszem, illetve családom sem tudom, hogy tenné magát túl rajta... Van itt, akinek többször eszébe jut, hogy meg kellene halnia? Hogy lépsz túl ezeken a gondolatokon?
Ugyanezt érzem én is…nem tudok túllépni. Mindennap előjönnek sajnos. Ha nincs sok stressz az életemben akkor kevésbbé de mivel magamnak generálom a stresszt mert nem tudom irányítani az agyamat így elég rossz.
2022. máj. 23. 21:16
2/30 anonim válasza:
Nem lesz utána semmi.
2022. máj. 23. 21:16
3/30 anonim válasza:
Először is, azt szögezzük le, hogyha megteszed akkor nem fogod tudni már megbánni, mivel meghalsz és nem fogsz tovább létezni, nem lesz meg a tudatod.
Miért érzel így? Először is a probléma gyökerét kellene megtalálni, hogy mi az ami miatt úgy gondolod, hogy azaz egyetlen kiút, ha meghalsz? Ennyire bánt valami vagy valaki? Tényleg megoldhatatlan dolgok ezek?
A családod pedig valószínűleg soha nem fogja tudni feldolgozni.
Régebben gondoltam ilyenre.
Azt viszont nem ártana figyelembe venned, hogyha ilyen gondolatok kisértenek az koránt sem normális és, ha nem tudod leküzdeni egy magad akkor egy szakember segítségét is megpróbálhatnád igénybe venni.
2022. máj. 23. 21:17
4/30 anonim válasza:
Az a baj,hogy ez nem úgy megy,hogy “mi az oka ezeknek a gondolatoknak! Derítsd ki..”
Ez egy biokémiai folyamat az agyban amit nem lehet a gondolataiddal irányítani és sokan a depressziónál ezt nem fogják fel,hogy nagyon nehéz uralkodni a saját agyadon. Egy egészséges ember el sem tudja képzelni mennyire képes az agyad az irányítást átvenni.
2022. máj. 23. 21:21
5/30 anonim válasza:
Sokat gondolok rá. Eljutottam oda, hogy szinte érzéketlen vagyok, annyiszor elképzeltem már. Részletesen megterveztem.
Nem rémiszt meg. Egy dolog lenne, ami miatt van bennem némi racionalitás, hogy mivel segítő szakmában tanulok, ha megteszem, akkor hogyan segítek másokon..
Nyilván sehogyan. Amíg van kezem és lábam, addig tehetem a szeretet cselekedeteit, magam felé úgy sem tudnám.
2022. máj. 23. 21:28
6/30 anonim válasza:
Én mindennap gondolok rá, minden órában. Egyszer próbálkoztam is vele, de nem voltam elég tökös, elszánt, hogy tényleg megtegyem. De azóta csak még jobban utálom magam, rettegek, hogy végig kell élnem az életem. Szóval tovább tervezgetem, csak más módszerrel.
2022. máj. 23. 21:40
7/30 anonim válasza:
3. Az a baj, azok a szakemberek, akiket említesz, semmit sem érnek. Nekem régebben volt váltságos az életem, jártam szakemberhez is, előjött ez a téma is, de kb. semennyire nem foglalkozott vele, sem a gyökerével, pedig másfél éven át virítottam neki a lóvét.
2022. máj. 23. 21:41
8/30 anonim válasza:
Szuicid hajlamú vagyok, de amióta nyomatom az antidepresszáns+benzodiazepin kombót, totál "leürült" az agyam, nem kattogok. Igen ám, de ezzel a szerető, toleráns énem is távozott némileg. Nem mondom, hogy elsivárodtam, de nem is vagyok az, aki régen.
2022. máj. 23. 22:14
9/30 anonim válasza:
*elsivárosodtam
2022. máj. 23. 22:15
10/30 anonim válasza:
7. voltam, azaz, hajrá, pontozzatok még le. mintha annyira én tehetnék róla, hogy a pszichológus nem ért ahhoz, ami a szakmája!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!