Ez ciki ha anya finanszírozza az autót ?

Ha anyukád belemenne, mit foglalkozol más véleményével?
Nem is kell másnak tudnia, hogy ki fizeti az autót.

Nem gáz az autó.
Soha nem az a gáz, hogy pl.: egy 20 évesnek apu vesz 30 milláért egyet.
Gyakori h a szülők vesznek.
Hanem , hogy az illető benne ül az egy elszállt majom kis pics**a e vagy egy majom nagyképű 20-onéves pöcs.

Nem. Az lenne a normális, hogy a szülő támogatja a gyerekét, persze, ha megengedheti magának, meg ha érdemes rá a gyerek. Nekem anno felajánlotta apukám, hogy odaadja a régi autóját, amit lecserélt, csak az átiratást kell kifizetnem, de mondta, hogy ha meg vagyok szorulva, még azt is átvállalja. Nem volt szükségem autóra akkoriban, szóval megköszöntem, és eladta annyiért amennyiért elment. Egyszer meg ténylegesen a szarból húzott ki, mikor vizsgaidőszakban bemondta a laptopom az unalmast, és elvitt venni egy újat. Csúsztam volna még egy évet az egyetemen, ha akkor nem ajándékoz meg azzal a laptoppal.
Fiatalokkal dolgozok együtt, vagy az van általában, hogy a szülőknél laknak, igy tudnak összespórolni autóra, vagy eleve a szülő veszi az első autót. Semmi gáz nincs benne, nagyon gyakori. Gondolom nálad még az is szerepet játszik, hogy a te neveden van hitel amit törlesztesz, anyukádén nincs, ezért neki könnyebben, jobb feltétellel adnak hitelt, ha szükséges az autóhoz.

Nem. Ameddig nem élősködsz a szüleiden, teljesen normális, hogy kisegítenek, illetve kisegítitek egymást (amikor a gyereknek is van már egzisztenciája). A normális családokban teljesen elfogadott, hogy a családtagok támogatják egymást, összedolgoznak, és a szülők is azért vállaltak gyereket, hogy mindent megadjanak neki, és amellett, hogy fiatalkorától, támogatják őket abban, hogy a saját lábukra álljanak (úgy értem, pl. megtanítják nekik, hogyan lássák el magukat), később is segítenek nekik, ha úgy adódik (és persze ez fordítva is igaz).
Azok, akik nem ezt mondják, hanem azt a narratívát hangoztatják, hogy büdös kölke költözzön csak el 18 évesen, és mindenki, akinek a szülei bármit is vesznek, elkényeztetett és hálátlan, azok féltékenyek, mert ők nem kapták meg ezeket.
Mondom ezt úgy, hogy nekem sose vettek semmiféle autót-lakást-satöbbit, de semmi problémát nem látok azzal, ha valakinek vesznek - amennyiben az anyagiak mellett szellemileg is támogatják a gyereket, hogy amúgy önállóvá váljon, ne csak eltartsák felnőttként, mint egy gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!