Miért szólnak bele az idősek a buszon mindenbe?
Ma a buszon a privát beszélgetésembe beleszólt egy idős nő
Tisztelet a kivételnek
Egyszer én is beleszóltam hasonlóan, mint a 8-as, de nekem megköszönték.
A történet annyi volt, hogy utaztunk vonaton, én egyedül, ők ketten (idős házaspár) meg leültek hozzám a 4-es helyre. Majd rendes beszédhangerővel (tehát nem üvöltve, de nem is suttogva, mintha titkot mondanának) arról kezdtek beszélni, hogy még sosem jártak egyedül Budapesten, és nem tudják, hogy hogyan is lehet eljutni a Deák térre.
Nézték a telefont, próbáltak kitalálni, de sehogy sem ment, kezelni se tudták nagyon a google map-et. Segítettem nekik. Utána még kérdeztek pár dolgot, beszélgettünk kicsit, javasolta nekik pár dolgot. Ők ennek örültek.
Szlovákiai magyarok voltak, most először jöttek át így, hogy aztán vonattal tovább Esztergomból, előtte talán autóval egyszer régen hozták őket, szóval fogalmuk sem volt, mi merre hány óra. Elég elveszettnek is érezték magukat. A végén lekísértem őket a metróhoz, megmutattam, merre szálljanak fel, mennyit menjenek.
Szerintem ez mindenkinek inkább volt aranyos, kellemes élmény, mint idegesítő. Sőt, ezzel "tartozom" is turistáknak, ezt mindig így érzem, ugyanis nekem is nagyon sokat segítettek már, amikor én voltam egyedül külföldön elveszetten.
Nem velem történt,de egyszer mentem pestről,és egyik mcdonalds-tól mentem volna..
Mivel akkoriban volt wolt-netpincér(mostan foodpanda),és egyik ilyen wolt-os ment volna,és egyik öregcsaj lefogta hogy hogy képzeli hogy megy a zebrán,mert ügye mentek még rajta de mind1,senkit se ütött el,nem 100-al ment,csak annyi volt a bűne hogy időben akart leadni a kaját.
Aztán villamosállóban is ordibált az másikkal,meg kötöszködök.
az a tapasztalatom úgy en bloc a magyarok többsége borzasztóan bunkó beképzelt és neveletlen, viszont jóval szerényebb képességű, mint egy külföldi.
az idősebbeknél ez hatványozottan igaz: nem érzik a határokat, mert burokban élnek, és abban nőttek fel, hogy annak volt igaza, aki idősebb vagy hangosabban mondogatta baromságait.
tudnék mesélni a 60 feletti ügyfeleinkről (mérnöki terület). messze a legtájékozatlanabb, legneveletlenebb réteg. többségük olyan, mint óvodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!