Miért szólnak bele a szüleim mindenbe?
" Az én házam, az én szabályaim " elv szerint élnek.
Miért laksz velük, ha ennyire zavar ?
Költözz el, hiszen már felnőtt vagy, nem kell elviselned őket.
Nálunk akkor volt ilyen amikor apa tényleg nagyon sokat dolgozott és fáradt volt, nyűgös és komolyan mindenbe bele kötött, még most is van ilyen, de már megtanultam kezelni. Ha szabadnapja van tök boldog viccelődik meg minden, ha fáradt akkor mindenbe bele amibe lehetséges ilyenkor elmondom neki, hogy igazad van elnézést.
Ilyenkor szokott még előfordulni, hogy van valami baj és aztán ismételgeti csak rövid példa nyitva marad egy ajtó: Miért nem csuktad be az ajtót? -Bocsi, véletlen volt nem direkt, legközelebb jobban oda figyelek. -DE Miért nem tudtad becsukni az ajtót? Nem tudom felfogni, olyan nehéz becsukni?
Erre elmondom, hogy megtörtént nem tudok rajta változtatni sajnálom jobban oda figyelek majd, erre néha megkapom, hogy milyen arcátlan vagyok, de veszekedni nem szeretek őt meg megértem, hogy nyűgős mivel elég sokat dolgozik azért, hogy nekünk jó legyen.
Persze ha tényleg jó kedve van, eszébe se jut, hogy be van-e csukva ez az ajtó. :D
Summary: Próbáld meg higgadtan kezelni.
Igen, tanul, és? Mellette is lehet dolgozni, egy-két kivételes esetet leszámítva, vagy elmehet koliba, az jócskán kevesebb kiadással jár, mint egy albérlet.
Amíg beleszorul a gyerekszerepbe, ne is várja el, hogy felnőttként kezeljék. Érdekes módon, amíg otthon éltem, anyám folyton megtiltotta, hogy elmenjek ide-oda, minden baja volt, ha elmentem egy buliba. Aztán fogtam magam és elköltöztem. Azóta tök harmonikus a kapcsolatunk, tudok vele magánéleti témákról beszélgetni, mint két felnőtt. Azért, mert felnőtt vagyok.
nem tudom mért ponoztátok le a 6 ost igaza van
ha gyereként viselkedsz ugy is fognak kezelni
amúgy meg egy 20 on éves ember hogy lehet így belassúlva mint valami nyomi... én is piszkálnám ezért mi lesz így vele egy meló helyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!