Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólnak bele a szüleim...

Miért szólnak bele a szüleim mindenbe?

Figyelt kérdés
Ha lassan eszek kb. 15 percig, akkor azért szekálnak, hogy már ők megették a kaját, csak én nem még mindig. Az is problémájuk hogy kb. 15-20 percig fürdök, és rám szólnak hogy jöhetnék már kifele. Ha nyáron szeretném bezárni a szobám ajtaját, akkor kinyissák önkényesen. Hozzátenném már elmúltam 20 éves.
2016. júl. 26. 08:45
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

" Az én házam, az én szabályaim " elv szerint élnek.

Miért laksz velük, ha ennyire zavar ?

Költözz el, hiszen már felnőtt vagy, nem kell elviselned őket.

2016. júl. 26. 08:56
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Mert valószínűleg azt akarják elérni, hogy elköltözz.
2016. júl. 26. 08:57
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk akkor volt ilyen amikor apa tényleg nagyon sokat dolgozott és fáradt volt, nyűgös és komolyan mindenbe bele kötött, még most is van ilyen, de már megtanultam kezelni. Ha szabadnapja van tök boldog viccelődik meg minden, ha fáradt akkor mindenbe bele amibe lehetséges ilyenkor elmondom neki, hogy igazad van elnézést.

Ilyenkor szokott még előfordulni, hogy van valami baj és aztán ismételgeti csak rövid példa nyitva marad egy ajtó: Miért nem csuktad be az ajtót? -Bocsi, véletlen volt nem direkt, legközelebb jobban oda figyelek. -DE Miért nem tudtad becsukni az ajtót? Nem tudom felfogni, olyan nehéz becsukni?

Erre elmondom, hogy megtörtént nem tudok rajta változtatni sajnálom jobban oda figyelek majd, erre néha megkapom, hogy milyen arcátlan vagyok, de veszekedni nem szeretek őt meg megértem, hogy nyűgős mivel elég sokat dolgozik azért, hogy nekünk jó legyen.

Persze ha tényleg jó kedve van, eszébe se jut, hogy be van-e csukva ez az ajtó. :D

Summary: Próbáld meg higgadtan kezelni.

2016. júl. 26. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudsz valahogy elköltözni?
2016. júl. 26. 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Miért mindig az a válasz, hogy költözés? Gondolom, ő is akarna önállósodni, de 20 évesen az ember még tanul általában, és annyi magánélet neki is jár, hogy csukhassa a szobája ajtaját. Pláne, az ő korában. Kapjatok már észhez! Próbálj meg beszélni velük, hogy ezek igazából tök alap dolgok, vicc, hogy nem ehetsz a saját tempódban, és az is, hogy zavarnak ki a fürdőből! Az meg, hogy be akarod zárni a szobádat, szintén, nem egészséges, hogy nem engedik. Már nem abban a korban élünk, hogy érettségi után férjhez megy a lány gyerek. Komolyan, nem értem, miért kell vele így szívózni.
2016. júl. 26. 10:24
 6/10 anonim ***** válasza:
12%

Igen, tanul, és? Mellette is lehet dolgozni, egy-két kivételes esetet leszámítva, vagy elmehet koliba, az jócskán kevesebb kiadással jár, mint egy albérlet.

Amíg beleszorul a gyerekszerepbe, ne is várja el, hogy felnőttként kezeljék. Érdekes módon, amíg otthon éltem, anyám folyton megtiltotta, hogy elmenjek ide-oda, minden baja volt, ha elmentem egy buliba. Aztán fogtam magam és elköltöztem. Azóta tök harmonikus a kapcsolatunk, tudok vele magánéleti témákról beszélgetni, mint két felnőtt. Azért, mert felnőtt vagyok.

2016. júl. 26. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy azért zavarja őket a sokáig fürdés mert egy szobában van a wc meg a fürdőkád.
2016. júl. 26. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

nem tudom mért ponoztátok le a 6 ost igaza van

ha gyereként viselkedsz ugy is fognak kezelni

amúgy meg egy 20 on éves ember hogy lehet így belassúlva mint valami nyomi... én is piszkálnám ezért mi lesz így vele egy meló helyen

2016. júl. 26. 23:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem viselkedik gyerekként.
2016. júl. 27. 09:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó, lepontozhattok, de ezek akkor is normális igények. Egy normális ember meg szereti a gyerekét, a javát akarja, és nem bsztatja. Ez meg köcsögösködés, vagy szülői butaság. Én még 26 évesen is apuval élek, mert sajátra gyűjtök. Ő is elég nehéz természet, de ilyeneket ő sem csinál. Amíg tanultam, én sem fizettem bele a közösbe, csak a saját cuccaimat rendeztem, diákmunkából. Minek vállal az olyan gyereket, aki csak a saját igényeit tudja nézni? Mi a gyerek, egy hosszú távú befektetés, vagy mi? Ha ennyire nem képes valaki tolerálni, akkor kár volt, mert a saját maga és a gyereke életét is megkeseríti a viselkedésével. Igen, el lehet menni diákmunkázni, kell is, nem arról van szó. Szereti az olyan egyáltalán a gyerekét, aki csak piszkálni tudja? Nem értem. Sikítanak itt az emberek, hogy már nem a régi világ van, munka, satöbbi. De régen több generáció is együtt tudott élni békében, és nem bántották egymást. Mi jogon várja el az ilyen a gyerekétől, hogy tisztelje, ha ő sem teszi? Egy 5 éves is érdemel tiszteletet, mert különálló egyéniség, így egy huszonéves is. Pláne, ha nem csak a seggét vakarja. Nem értem ezt a gondolkodást. Jó, hogy nem majd még vissza is kérik egyesek a neveltetési költségeket! Nem a gyerek akart megszületni, és undorító, hogy úgy tekintenek rá, mintha adós lenne az életéért, vagy azért, amit a szülő megtett érte. Mintha a nyakába szakadt volna egy hitel, amit sosem vett fel. Az a kötelessége, hogy ha vállalta, akkor nevelje fel! Ne rajta legyen már leverve. Szánalmas...
2016. júl. 27. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!