Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 27 évesen öregnek érzem...

27 évesen öregnek érzem magamat,és fáradtnak ráadásul semmit nem értem el az életben. Normális ez?

Figyelt kérdés

2022. máj. 8. 08:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Csak a nagyon okosak juthatnak be egyetemre"

Szerintem nem, de tegyük fel, hogy igen: miért baj az? Az egyetemek dolga a tudósképzés is. A nem okosokból hogyan lehetne tudósokat képezni?

"ne játszátok a hülyét,egyre nehezebb bejutni egyetemre,hiszen nyelvvizsga is már feltétel meg emelt szintű érettségi..."

Hogyhogy már? Inkább az volt a furcsa, amikor egy sima középszintű érettségi elég volt. A kétszintű érettségi bevezetése előtt is csak az jutott be, aki felvételizett (ami a mai emelt szintűnek felel meg), egy sima érettségi (ami ma a középszintűnek felel meg) nem volt elég. A nyelvvizsga meg ha a bejutáshoz nem kéne, akkor is kéne a diplomához, úgyhogy nem megkerülhető így se, úgy se, hogy mikor kell megszerezni, csak részletkérdés.

2022. máj. 8. 16:59
 22/27 A kérdező kommentje:
Én okos vagyok.
2022. máj. 8. 18:12
 23/27 anonim ***** válasza:

"Csak a nagyon okosak juthatnak be egyetemre"

Tévedsz, de ezt már megszokhattuk egy olyan önutálattal küzdő életunt embertől, aki 27 évesen öregnek érzi magát.

"hiszen nyelvvizsga is már feltétel "

12 évvel ezelőtt, mikor én érettségiztem, már akkor többlet pontot jelentett, a diplomát pedig csak középszintű nyelvvizsga meglétével kaphattad meg. Nálunk gimiben, az osztályomban a legtöbben úgy mentünk el érettségizni, hogy már megvolt a nyelvvizsgánk.

"meg emelt szintű érettségi..."

Az, hogy egyes szakok megkövetelik ezt, hát istenem. Ez van, valahogy szelektálni kell a bejutókat.

Miért nem inkább tanulsz egy jó szakmát? Azzal is több százezret lehet keresni. Nem kötelező felsőoktatásba menni tanulni. Neked, ilyen mentalitással nem is ajánlom, mert képtelen lennél megcsinálni egy szakdolgozatot, de már az első vizsgaidőszaknál kiesnél, nem azért, mert h..lye lennél, hanem mert lusta vagy tanulni és mindenre csak a kifogást keresed és megy a rinya...

2022. máj. 8. 18:13
 24/27 anonim ***** válasza:

"Én okos vagyok."

Akkor miért hiszed, hogy a diploma a gazdagok kiváltsága?

Döntsd el, hogy a diploma-e a cél vagy másvalami, aztán fuss neki végre.

2022. máj. 8. 18:15
 25/27 anonim ***** válasza:

Középsuliban 1x félévkor megbuktam matekból. Érettségin is megbuktam egy tárgyból, majd pótérettségin 3-as eredménnyel átmentem. Elhelyezkedtem egy butikban. 1 év után mondom a tököm, nem ezt akarom életem végéig. Elmentem asszisztensnek egy könyvelő irodába. Ekkor megcsináltam egy bérügyintéző okj-t, majd továbbmentem egy nagyobb céghez bérszámfejtőnek.

Itt negcsináltam az ELTE-n munkaügyi és tb alapszakot, munka mellett. Ehhez 2 táegyból újra kellett érettségiznem,hogy önköltségesre felvegyenek! Munka mellett! Jelenleg is ebbe dolgozom revizorként. Ja közbe letettem egy angol középfokút a diplomához...

Ahogy látom te előszeretettel gyártod a kifogásokat...

2022. máj. 8. 20:12
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem,igazatok van. Már magam sem tudom mit akarok
2022. máj. 8. 21:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Ha idén végzel, akkor hajrá!Remélem, olyan szakmát tanultál, amit szeretsz is. A diploma nem a gazdagok kiváltsága. Ha valakinek valamihez kifejezetten nagy az affinitása és a tehetsége is, az menjen egyetemre. De csak azért ne menjen senki, hogy diplomás legyen!!!
2022. máj. 9. 10:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!