Mit illene egy felnőttnek tudnia?
22 éves vagyok, és kissé elveszettnek érzem magam a világban tudás szintjén. Barátnőm szokta sokszor a fejemhez vágni hogy ,,felnőtt vagy ezt tudnod kellene". Ezt akkor említette, mikor a kocsifajtákról beszéltünk, és nem ismertem fel párat az úton, illetve mikor mesélt az újonnan érkező információkról a politikával illetve a világban zajló eseményekről, amikről azért nem értesültem még, mert nem mentem fel a netre.
Tudom hogy van még mit tanulnom, de rosszul esett ezt hallanom. Ezek alapján tudnátok nekem mondani témákat, vagy esetleg dolgokat, amiket érdemes tudnom, vagy jobban elmélyednem a témában?
Válaszotokat előre is köszönöm<3
Miért kéne mindennel tisztában lenned? Vannak olyan témák amik nem mindenkit érdekelnek, vagy neccesek, pl a politika.
Az lenne a normális hozzáállás a barátnőd részéről, hogyha valamit nem tudsz, akkor elmondja neked, informál, tájékoztat. Miért kell màst cikizni? Lehet ám normálisan is viselkedni. Ne barátkozz inkább vele.
Én a helyedben megmondanám, hogy fogja vissza magát...
Ha nekem ilyen mérgező párom lenne, lehet, hogy már nem lenne a párom.
Hát ha nem ismertél fel egy Toyotát vagy Volkswagent akkor esetleg jogos, de
a legújabb YouTube videók a világpolitikai eseményekről nem tartozik az "illene tudni" kategóriába. Rengeteg ember nem tudja, képzeld el mi lehet vidéken kisebb falvakban.
Ha így beszólogat mutass neki ajtót.
Illene tudnod nagy vonalakban arról, hogy mi zajlik itthon/külföldön, illene tudnod hogy mi mindennek van hatása az életedre (politika, gazdaság), illene lennie alapvető ismeretednek a világról és kultúráról.
Pl jól példázza hogy mi történik ha a felnőtt emberek nem tájékozódnak, hogy Amerikában a választások UTÁN kezdett mindenki ráguglizni, hogy mit jelent a tarifa szó...
Ne hallgass azokra, akik szerint nem kell semmit tudnod, de azt se hagyd, hogy lehülyézzenek.
#7:
Senki nem írt olyat, hogy nem kell semmit tudnia, öreg. De ne zavarjon. 😏
#6:
Mi a büdös francnak kéne mindenkinek vágnia az összes autómárkát a verda külsejéről, magyarázd már el.
És akit egyáltalán nem érdekelnek az autók? Nem tartozik az általános műveltségbe, hogy ránézésre nem tudsz egy rohadt kocsit beazonosítani.
Picivel nagyobb a lexikális tudása és mivel mást nem tud felmutatni ezért ezzel menőzik és lehúzza azt, aki valamit nem tud, amit ő igen, hogy ő jobban érezze magát. Pont, mint az exem, ő amúgy fiú, tehát mindkét nemből vannak ilyenek. Én is szarul éreztem magam, ha valamit nem tudtam, mert úgy is kezelt engem, mint egy darab szart. Csak mert ő egy nyomi volt, aki megjegyzett néhány általa olvasott dolgot és azt gondolta, ha szidja azokat, akik ezeket pl nem olvasták, akkor ő attól okosabb lesz.
Ne aggódj, ami nem érdekel, azt nem kell tudnod :) Írj nagyjából helyesen és tudj viszonylag gyorsan két db egy jegyű számot összeadni és máris nem vagy teljesen buta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!