Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » EU munkakeresésnél mi a...

EU munkakeresésnél mi a procedúra? Honnan tudjam hogy kell belefogni?

Figyelt kérdés
Szeretném itthagyni az országot de se külföldi isnerős, se olyan aki kiment. Csak angolul beszélek, de ahova mennék ott nem angol az anyanyelv. Hogy kell bejelentenem magam? Egyáltalán milyen papírok kellenek az elinduláshoz, mit kell intézni? Erre más hogy jön rá mégis?

2022. máj. 5. 13:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Úgy hogy beszéli a nyelvet, és utána néz a hivatalos procedúrának.

Egyedül bármi segítség nélkül felejtsd el, hogy te elboldogulsz olyan országban ahol nem beszéled a nyelvet.

Vagy max ha valami ügyeskedő magyar toborzó kivisz valami alja gyári munkára, és intézni a tömegszállást valami kempingbe meg minden papírod.

2022. máj. 5. 13:09
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Ott kezdődik, hogy megtanulod használni a google-t és akkor nem fogsz pár idegen véleményétől függeni. Hamar el fogsz jutni az ország hivatalos emigrációs weboldalára ahol ezeket az infókat megtalálod. Aztán ott vannak az expat fórumok, ahol hasonló cipőben járó sorstársaktól tudsz jó (esetben) naprakész infókat szerezhetsz a gyakorlati részletekről. De az ökölszabály az az, hogy tudj keresni és fontos lenne a nyelvismeret, hogy ne csak mosogatni meg takarítani tudj.
2022. máj. 5. 13:10
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen a toborzókat mindenképp felejtsd el, csodás történeteket lehet olvasni, hogy pl Amerikába hogy csábítanak hoteleket takarítani embereket és hogy húzzák le őket.
2022. máj. 5. 13:11
 4/20 A kérdező kommentje:
Rákerestem, ez volt az első de számomra nem egyértelmű. Olvasni fb csoportokban is, hogy elakadnak és olvasok olyat is, hogy az interneten nem minden van megfelelően leírva. Úgyhogy köszi de ez nem járhato út. A google sok marhaságot tartalmaz, te hallottál már ilyet?
2022. máj. 5. 13:17
 5/20 anonim ***** válasza:
28%
Számodra ez sehogy nem járható út.
2022. máj. 5. 13:19
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

Fb csoportok tudnak a leginkább segíteni.

Vannak olyan cégek is, akik segítenek az adott országban az ügyintézésben. Szintén fb csoportban tudsz utána nézni, hogy az adott országban/területen, melyek a megbízhatóak.

De vannak munkaközvetítő cégek is. Ezeknek is utána kell először járni, hogy megbízhatóak-e.

2022. máj. 5. 13:23
 7/20 A kérdező kommentje:

Privát:

19 vagyok de ez miért kérdés? XD

2022. máj. 5. 13:24
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért mikor emberek ilyen hót kokin nyelvismeret nélkül mennek ki, elég vicces szituk alakulhatnak ki.

Pl. itt olvastam egy kérdést egyszer amit írtak, az illető kint melózott, és az összegyűjtött pénze külföldi számlán volt, amihez volt kártyája. Amiről egyik napról a másikra már itthon nem tudott a pénzéhez hozzáférni.

Nyelvet nem beszél, hogy bárkit fel tudjon hívni a külföldi banknál, ügyintézéshez fingja nincs, mindent a volt főnöke intézett neki. szar ügy.

2022. máj. 5. 13:25
 9/20 anonim ***** válasza:
85%

nem én írtam privátot de

"19 vagyok de ez miért kérdés? XD"

Ez megmagyarázza a naivitásod, hogy komolyan azt hiszed hogy nyelvismeret nélkül bármire mész egyedül egy idegen országban.

2022. máj. 5. 13:26
 10/20 A kérdező kommentje:
Volt már olyan aki csak egy túristaszótárral ment ki és nem jött vissza. XD
2022. máj. 5. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!