Mikor fog megszűnni az averziókeltés és a lenézés a diplomával szemben?
Kezd nagyon-nagyon elegem lenni abból, hogy manapság már a legtöbb helyen azt hallani, hogy a diploma nem kell, nem az alapozza meg a sikert, elég a szakma és a gyári munka is.
Mintha már lenéznék a diplomás embekeret és egyes helyeken nem elég jónak tartják őket.
Egy diplomás ember azért korábban sokat tanult és küzdött a jó eredményért.
Tudom, hogy manapság valóban vannak olyanok, akik még a diploma ellenére sem értenek semmihez, de ugyanúgy jelen vannak azok is, akik jól értenek a szakterületükhöz.
Még a Vezérünk is azt mondta, hogy mindegy mi vagy... (nem akarom belekeverni a politikát, de nem értek egyet)
Nem ilyen válaszra számítottam. Nem várom el a nyalást.
Mellesleg nem írtam, hogy ez velem van így. Ezt nyomatják mindenhol. Görgess végig a hírfolyamokon,
Hát ellenérzéskeltés akkor, ha úgy jobban tetszik. Ezentúl konkrét válaszokat kérek a kérdésre, nem lenézést.
Én sem nézek le senkit.
Azért az utóbbi évtizedekben, főleg a rendszerváltás óta, eléggé túl volt értékelve a diploma. Sajnos eljutottunk oda, hogy sokan garanciát láttak a kellemes életre azzal, hogy elvégeztek egy bármilyen egyetemi szakot.
"Egy diplomás ember azért korábban sokat tanult és küzdött a jó eredményért."
És ez miért kéne érdekeljen bárkit is?
Az semmiféle hasznot nem hoz semmilyen egy munkáltatónak, hogy valaki éveken keresztül küzdött, az viszont igen, hogy ha olyan produktumot állít elő, ami nagy az igény, és sok profitot termel.
Mivel küzdött. Manapság az élet a küzdelemről szól.
Az viszont már nem az én gondom, ha egy munkáltató lenézi őket.
Nyelvtudással is gyakran rendelkeznek a diplomások.
Nem is tudom már, hogy mit gondoljak, hogy az eddigi válaszolók mindegyike valamilyen mértékben lenézi a diplomát embereket...
Itt tartunk.
A vezír persze, hogy ezt mondja, mert nem diplomásból, hanem szakmunkásból van nagyobb hiány (úgy általában). Az meg, hogy ki mit mond okoskodóként? Engedd el, ilyeneket azok szoktak mondani, akik nem jutottak túl messzire tanulmányok terén.
(Nyilván nem számolva a büfészakokkal)
Nyolcas, köszönöm szépen. Ebben igaza van a Vezérnek, hogy szakmunkásnak is érdemes menni, és így nem lesz akkora hiány belőlük. Hallottam olyan kortársamről, aki egy szakmát is elvégzett.
Elengedem persze, nem törődöm akkor velük.
Hátha egyszer változni fog a tendencia.
Nem akarlak elkeseríteni, de nem úgy néz ki, hogy előrefelé mennénk a társadalmi érettség területén.
8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!