Az "aljanép" kifejezést gazdasági vagy erkölcsi értelemben hátrányban lévő emberekre használják?
Orbán és körei, röviden a NER
ők a társadalom legalja, emberi söpredék
Egyrészt erkölcsi értelemben, tehát az ilyen kizsigerelős, köcsög, kizsákmányoló munkahelyi főnökökre, vagy mások extrém rossz helyzetéből hasznot húzóakra...
Másrészt meg a szociálisan parasztokra, akik a padlóra köpnek, akik utánafütyülnek a nőknek, ilyesmi.
Én az alacsony képzettségű, magát nagyra tartó kivagyi hangos csőcselékre használom.
Nem ide tartoznak, akik ennek tudatában kommunikálnak és “tudják, hol a helyük”, vagy pl. intelligensek, de egyéb okokból (anyagi, politikai stb.) nem jutottak magasabbra, de pl. szakmunkásként mégis a saját területükön a tökéletességre törekednek, és képzik magukat.
Példának: szánomra az az egyetemet végzett mérnök és orvos egy szinten van azzal a kőművessel, aki azt mondja, “ez így van mert én vagyok a kőműves!” Vagy ez így van “mert a sotén végeztem, te meg hülye vagy”.
Ezek mind az aljanép (proli) ismérvei.
hát szerintem bármelyikre tetszés szerint.
csak ha valakiről ilyen véleményed van, akkor inkább ne a szemébe,mert zokon veszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!