Hölgyek! Mennyit költötök magatokra havonta?
Nehéz megítélni, mert nem havi rendszerességgel veszem ezeket a dolgokat, hanem 3-6 havonta.
Fodrász: csak vágás: 9 000 ft (2 havonta)
Kozmetikumok:
-dekorkozmetikumok (rúzs, szempillaspirál, púder): 5 000 ft (6 havonta)
-krémek, szérumok, fényvédő: 30 000 ft (3 havonta)
-géllakk/körömlakk: 5 000 ft évente
-fogkrém, borotva és a kötelezők: 15 000 ft évente (szerencsére mindenkitől tusfürdőt és sampont kapok XD)
Ruhák: 30 000 ft (6 havonta)
Cipő: futó/sportcipő és utcai is együtt 100 000 ft (2 évente)
Műkörmöm, műszempillám nincs, engem ezek irritálnak magamon.
Hobbik:
-sportbérlet: 10 000 ft (havonta)
-sportruházat: 10 000 ft (évente)
-kreatív hobbik: 20 000 ft (évente)
Illetve nekem hobbijaim a mindenféle kurzusok és tanfolyamok, amiken jellemzően számítógépen használt technológiákkal kapcsolatban tanulok, ez nagyjából olyan évi 500 000 - 1M körül van, ha a 3-4 évenkénti gépcserét és az egyetemi tandíjat is beleveszem. Ezek nélkül inkább évi 200 000 ft.
Szóval valahol havi 50-120 e ft között.
Szerintem évi 300-400 lehet a ruha + cipő.
Ennek nagyrésze három dologból áll össze:
1. A cipők, mert 35-s lábam van, így mindig teljes áron veszem a cipőket, mert valamiért a kislábúak 3-5 ugyanolyan cipőt is megvesznek egyszerre, így a csinosak a leárazásig nem jutnak el. Ezért 30-50 ezer forint darabja (gyógycipők, futócipő).
Illetve ami drága, ha pl. esküvőre megyek, nagyon puccos helyre, akkor oda valami drága ruha (30-40 ezer) + boleró (10) + cipő (15) + táska (10-25) + varrónő (10).
A munkahelyemre, meg mindenki kosztümben jár, így évi két kosztümöt veszek, azok is elég húzós árban vannak 30-60 ezer között darabja.
Fodrászhoz 2-3 havonta járok, az 20.000, szóval átlagban kb 7-10 ezer.
Körmöshöz csak pár hónapja járok, de általában 9000.
Fogorvos fogszabi miatt havi 10.000.
Külsőségekre tehát 26-29 ezer. Pszichológusra költök még 40-50 ezret.
Mivel még egyetemen tanulok, így szüleimnél élek. Ennek fényében próbálom minimalizálni azt az összeget, amit rám kell fordítaniuk. Sose sminkeltem, nem is tervezek, körmöshöz, kozmetikushoz nem járok. Fordászhoz is jó, ha kétszer elmegyek egy évben.
Ruhákat édesanyám szokta ingyen elvihető csoportokból hozni vagy turizik. Nem szeretek vásárolni, tudja a stílusom és szerencsére egy a méretünk :)
Az egyedüli dolog, amire költenek rám az a skin care, de azt is szimplán tartom több okból is. Rendszerint mindig van egy arckrémem, egy arcradírom, egy arctisztítóm, ajakbalzsam és micellás víz. Mivel ezek nekem elég sokáig ki szoktak tartani, így azt mondanám, hogy úgy leátlagolva maximum pár ezer forint lehet a rám fordított összeg.
Miután kiköltöztem az után is igazából főleg minőségibb skin care termékekre költenék saját pénzemből, de szerintem a többi szokásom megmaradna. Ha az evés hobbynak számít, nálam inkább oda fele megy és fog elmenni a pénz :) :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!