Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért baj ha alkudok emiatt...

Miért baj ha alkudok emiatt marketplacen?

Figyelt kérdés
Nem friss a hirdetés, 2500Ft-ról mertem 500-at alkudni, mert nekem nem olyan fontos a termék, de ennyiért elhoznám, többért biztos nem. És megsértődnek, beszólnak rám.
2022. ápr. 30. 06:56
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
ha nem volt odaírva, h az ár fix, akkor megpróbálhatod az alkut.
2022. ápr. 30. 07:04
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Senki le se sz.rja neked mennyit èr, az áru piaci értèke számít. Ha eleve áron alul volt akkor az alkudozást vehetik sèrtèsnek. Egyèbkènt minek alkudozol, ha nem bírod a kritikát? Az üzlet az üzlet, nem kell itt sírni, mert nemet mondtak.
2022. ápr. 30. 07:12
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Na ez egy nagyon érdekes világ lett. Vannak emberek,akik a használt árújukat vagy terméküket,kinek hogy tetszik,ugyanúgy árulják,mintha webáruházak lennének. Ki gondolnak egy árat és teljesen mindegy,hogy alíg ocsóbb,mintha újként megrendeli az ember,ő akkor is annyiért akarja adni. Szíve joga. De az újnak adott az ára,míg a használt árú vásárlánál mióta világ a világ, meg szoktak alkudni egy árban. Mint a piacon. Az autó vásárlásnál is,az ingatlannál is,szinte mindenhol,ugyanúgy az internetes piactéren is. Legyen az vatera/teszvesz/jófogás vagy marketplace. Csak amíg a valódi piacokra olyanok jártak,akik megtanulták ezt a szokás,az internetes piactér tele van olyanokkal akik ezt a szokást nem értik és ki is kérik maguknak,hogy te olcsóbban szeretnéd az általa megálmodott árnál. Persze vannak olyanok,akik csak szimplán ledegradálják az árut,mert szerintük túl drága,és sokszor igazuk is van,de az eladónak szíve joga annyiért hírdetni,amennyiért ő akarja,a vevőnek joga van annyit ajánlani a termékért,amennyiért neki megéri megvenni és ha meg tudnak valahol egyezni,az a legjobb. Ne törödj a sértődéssel és a beszólással az az ő stílusát jellemzi és így még jobb is hogy nem tőle vásároltál,később még kényelmetlenséged is lehetett volna ebből,ha ilyen rugalmatlan. Elküldenéd nekem üzenetben a termék linkjét? Kíváncsi lennék a bszólásra. :D Lehet hogy elkezdenék én is alkudozni,hadd kapja az ívet. :D
2022. ápr. 30. 07:23
 4/6 anonim ***** válasza:
42%

3

Nincs igazad. Embereknek fájó, de rohadtul elmúlt már az a világ ami volt 20 éve a piacon, hogy hallottad azt a párbeszédet hogy "mennyibe kerül? -Hát mennyit ad érte"? Ráadásul az online világ teljesen máshogy működik mint a valóság.

Ha engem felhív valaki az eladó autóm miatt, konkrétan semmit sem tud róla, nem is látta és azzal kezdi hogy "na mennyit engedsz belőle", úgy teszem rá a telefont, hogy susog. Lehet engedni az árból, majd akkor ha itt van, itt áll az autó mellett és nyilvánvalóan komoly vételi szándéka van.

Egy telefon ugyanez. Nem érdekli van-e rajta sérülés, mi az eladás oka, vannak-e papírjai, csak az érdekli hogy engedek-e belőle 20 ezret, akkor biztos hogy azt fogom mondani, hogy nem.

Ebből következik, hogy NINCS joga a vevőnek annyit ajánlani a termékért amennyit ő gondol. A pékségben sem ajánlat útján kapod meg a zsemlét. Van egy eladási ár, ha nekem ez nem felel meg, akkor nem is írok az eladónak. Akkor vagy várok egy jobb ajánlatot (ami biztos hogy lesz), vagy gondolatban rászánom azt az összeget, és esetleg majd a valós vételnél rákérdezek egy kisebb árelengedésre, amire ha azt mondja hogy nem, nem fogja befolyásolni a vásárlási szándékom.

2022. ápr. 30. 07:44
 5/6 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem JOG kerdese.

Hogyne lenne joga megkerdezni, h mennyit engedsz. Neked viszont jogod van azt mondani, h semennyit.

A masik meg az eladas oka. Ez egy teljesen felesleges kerdes. Ha valaki sunyiskodik, ugy sem fogja megmondani az igazi okot.

2022. ápr. 30. 08:39
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Nem baj, hogy megpróbáltad. Kár volt ezen megsértődnie az eladónak. Megmondja, hogy annyiért nem adja és kész.

Esetleg ha bunkó, lekezelő voltál...

2022. ápr. 30. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!