Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igazam van hogy beszóltam a...

Igazam van hogy beszóltam a vevőnek marketplacen?

Figyelt kérdés

8000 Ft-ért hirdetek egy kabit. Hozzáteszem már 10-ről leqkcióztam. Azt mondja nekem 7. Mondom neki, hogy bocsánat csak komoly érdeklődőknek...

Erre felháborodik, hogy ő komoly vevő. Írom neki, hogy manapság mi már ezer ft. Semmi. Ha komolyan érdekli a termék akkor nem ezen fog múlni. Már nem is reagált.

2022. ápr. 9. 11:20
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Ha mi már 1000 ft., akkor neked mit számít?
2022. ápr. 9. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Elég lett volna annyit írni, hogy nem alkuképes.
2022. ápr. 9. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:
21%
Igazad van. Sosem értettem meg azokat, akik alkudoznak on-line, főleg már eleve akciós árból. Az ilyenek vajon a Tesco pénztárossal is leállnak veszekedni, mert drága a paradicsom és nem akarnak annyit fizetni?
2022. ápr. 9. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem kell ekkora cirkuszt csinálni ebből, ha nem akarod hétért adni nem adod, de felesleges így túl fújni.

Abban meg igaza van #1-nek, hogy a dolog szimetrikus. Te is azért nem adod 7-ért mert neked is számít az ezres.

2022. ápr. 9. 11:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Vhol amúgy az egyesnek is igaza van de azért na. Értitek.
 6/10 A kérdező kommentje:
4.😃
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Értjük, de ez ilyen. Nincs semmi gond. Ő próbálkozik, te meg eldöntöd adod e annyiért. És azért próbálkoznak, mert sokan odaadják olcsóbban, mert van egy vevő azonnal és nem kell még pöcsölni az egésszel tovább. Amúgy engem is idegesít kicsit ez a kérdezgetés, de ahogy csinálja többet ezt az ember elfogadja, hogy így megy ez. Mostanában én már azt mondom erre, hogy 7500 :D És akkor meg ő lesz ideges :D
2022. ápr. 9. 11:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem azzal van baj hogy vki alkudik. Hanem hogy ez már eleve az alkus ár mivel engedtem belőle.p
2022. ápr. 9. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a "csak komoly érdeklődőknek" hozzászólás nem kellett volna. Annyit kell ilyenkor írni, hogy 7000-ért nem adod és lehet, hogy 8-ért megvette volna, így meg megsértődött.
2022. ápr. 9. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Ezt soha nem értettem, hogy egyesek szerint miért komolytalan, ha valaki a neten hirdetett használt dolgoknál megpróbál normális hangnemben alkudni, főleg ha nincs kiírva a hirdetésben, hogy nem alkuképes!

Először is használt a cucc, másrész meg ez egy online piactér és a piacon a használt cikkekre hagyományosan alkudozni szokás, mióta világ a világ.

Én nemrég meg akartam venni egy használt műszaki cikket, amit 17e-ért hirdettek. Felhívtam a hirdetőt, kikérdeztem és ajánlottam neki 15e-t. Elkezdett hebegni, habogni, majd átgondolja és majd fog keresni.

Két nappal később sem hívott, így megpróbáltam hívni, de kinyomott. Írtam neki, hogy megadnám az eredeti árat, komolyak a szándékaim, de nem hívott vissza.

Ezután egy ismerősömet kellett megkérni, hogy vegye meg a számomra a cuccot. Neki azonnal felvette a telefont. Még azt is elárulta neki jót derülve, hogy volt már egy érdeklődő úr, aki nagyon komolytalannak tűnt és nem akart vele üzletelni, ez nyilván én voltam.

Kedves eladók! Szépen kérlek benneteket, ne gondoljátok ördögtől valónak, ha egy amúgy normális vevő megpróbál alkudni az árból, ez nem ok arra, hogy komolytalannak gondoljátok az illetőt! Egyszerűen közölni kell vele, hogy nem alkuképes a termék és megkérdezni, hogy érdekli-e eredeti áron, vagy sem. Ennyi. Nem hisztizni kell és megsértődni, mint egy kisgyerek, mert valaki alkudni próbált!

2022. ápr. 9. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!