Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mivel töltsem el az időm?...

Mivel töltsem el az időm? Több lentebb.

Figyelt kérdés

A testvérem autista, őt egy kb 20 km-re lévő településre kell hordjam, de a borzalmas buszjáratok miatt mindennapivá vált a 4-9 órányi várakozás, és ezen a helyen az orvosi rendelőn kívül semmi hely, ahová mehetnék. Itt is csak a hideg miatt ülhetek, utána tanyázhatok reggeltől sokszor délutánig a buszváróban csak azért, hogy hazavigyem a húgomat.

Nincs itt ismerősöm, haverom, se semmi, még olyan se, aki esetleg fuvarozna vagy akármi. Egyetlen, amim van egy gyorsan merülő telefon, meg az egymásutánban már vagy harmincszor kiolvasott könyvek. Nincs sok pénzem, hogy én most ezt is és azt is veszegessek, hiába dolgozom (főleg a hétvégén, így a hétköznapoktól nem tudok megszabadulni).

Kezd nagyon elegem lenni, és most is van még kb 4 óra hátra ebből a nyomorult várakozásból. Azonban azt nem mondhatom, hogy akkor én teszek az egészre, mert a húgom 8 éves, és mint fentebb írtam: autista, tehát egyedül el se lehet engedni. A buszjáratok meg olyanok itt faluhelyen, hogy az egyik 3 és fél óra múlva indulna az ideérkezésem után haza, de a következő kb jönne vissza, és utána rohadt sokára érkezne a következő.

Szóval igazából valami nem troll tanácsot szívesen elfogadnék.

2022. ápr. 29. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? Szülők hol vannak? Ha vannak, dolgoznak? Miért te hordod a tesódat? Ahova hordod, ott mit csinálnak vele? Miből van az egész finanszírozva? (Nem akarok a zsebedben, zsebetekben turkálni.)

Ezer meg egy kérdés merül fel. Tény, hogy Magyarországon harmatgyenge a szociális ellátási rendszer, gyakorlatilag nincs, ami segélyrendszer van, az kb. a kötelezően kifizetendő rezsiköltségre nem elég.

Én ha van rá mód, húznék egy merészet, kimennék dolgozni valahová külföldre akármit - bőven elég Ausztriáig,de ha ott nem találsz, akár messzebb is, és amint lehet, kivinném magammal. (Ha te felnőtt vagy.) (Reklámújság szórást meg ilyen szakismeretet nem igénylő munkákat komoly nyelvismeret, nyelvtudás nélkül is lehet csinálni - több ismerősöm konkrét személyes példáját tudnám erre felhozni...)

2022. ápr. 29. 11:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Te miért nem csinálsz mást a tesód hurcolásán kívül? Miért nem kértek valakitől segítséget? Nagyszülők? Bárki nyugdíjas, aki időmilliomos (olyan személy, akinek tengernyi, rengeteg szabadideje van, nagyon ráér és unatkozik) és tudná helyetted csinálni? Na nem azért, hogy te meg unatkozz a nagy semmittevés közepette, hanem azért, hogy a hurcolászás helyett valami értelmes dolgot tudjál végezni, azért, hogy tanulni tudj, vagy dolgozni mehess!
2022. ápr. 29. 11:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Mint írtam, van munkám, de legfőképpen a hétvégékre esik a munkaidőm.

Nagyszülők meghaltak, nincsenek, rokonok messze és tesznek ránk olyan magasról, amennyire csak lehetséges (ezt most ne firtassuk, nem sokat tudok az egészről, csak annyit, hogy valami hülye vita folytán eléggé eldurvult valami és eltávolodtak tőlünk, én meg már nem is ismerem őket).

Van egy kocsink, anyám ő tud is vezetni, én elég rosszul látok és hallok, a reakcióidőm borzalmasan rossz, ezért nekem nincs, de ilyen benzinárak és vidéki fizetések mellett én vagyok a legköltségkímélőbb megoldás.

Mivel húgom autista, van Magyar Államkincstáros kártyája, így ha valaki kíséri őt, akkor mind a két személy 90%-os jegyet tud venni, így ez önmagába véve olcsó. Egy külön autisták számára létrehozott iskolába jár, ahol vele együtt jelenleg kb 5 gyerek van 4 tanárral. Nem tudom, miket csinálnak pontosan, valami titoktartásos akármi van ezzel kapcsolatban, és a húgom nem mesél róluk, ő mindig a saját világában él.

Keresnék én szívem szerint valami munkát, de anyagilag sajnos nem állunk úgy, hogy csak úgy elmenjek, hiszen már ahhoz is kell valami kezdőtőke (csak az utazás meg valamit albérlet, ugye). Kifogásnak tűnik, mert tényleg olyan, de manapság egy pár zoknit se tudnék venni magamnak, nemhogy ilyenekről álmodjak.

2022. ápr. 29. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!