Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Férfiak, Nők ! Milyen aki...

Férfiak, Nők ! Milyen aki feminista ?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 27. 09:39
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%

van két lába, két füle, 1 feje.

Jelenlegi kedvencem pasasként:

[link]

2022. ápr. 27. 10:22
 2/29 anonim ***** válasza:
85%

Feminizmus = nemek közti egyenjogúságra törekvő mozgalom.

Ennek követője a feminista. Tehát olyan ember, aki egyenjogúnak gondolja a nemeket.

2022. ápr. 27. 10:24
 3/29 anonim ***** válasza:
31%
#2 Ez csak a feminizmus első hullámára igaz. A mostani irányzatok teljesen eltorzultak.
2022. ápr. 27. 10:42
 4/29 anonim ***** válasza:
85%

Nem. :)

Attól még hogy vannak férfikönnyre szomjazó femináci idióták is a világon, attól még a feminizmus azt jelenti amit írtam. :)

2022. ápr. 27. 10:44
 5/29 anonim ***** válasza:
20%
Az ideológiák jelentése változik. A liberális és a nacionalista sem ugyanazt jelenti már, mint a múlt században. A feminizmus az egyenlőségre törekvésből (amit támogattam) az egyik legagresszívebb elnyomó fanatikus vallásszerű eszmerendszerré vált.
2022. ápr. 27. 10:47
 6/29 anonim ***** válasza:
83%

Továbbra sem. :)

Amiről te írsz, az a feminácizmus, nem a feminizmus. Akkor is ha még 5x írod le.

Feminista vagyok és az egyenjogúságot, esélyegyenlőséget támogatom, ahogy még sokan mások is.

2022. ápr. 27. 10:53
 7/29 anonim ***** válasza:
19%
Ez utóbbin már nincs mit támogatni, meg van valósulva. Amit helyeslek is. Most a férfiak elnyomásáért és a női többetjogokért zajlik a küzdelem. Sokan nem veszik észre, milyen irányt váltott a mozgalom, vagy nem akarnak tudomást venni róla csak behunyják a szemüket és vakon menetelnek tovább.
2022. ápr. 27. 10:58
 8/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem valósul meg teljesen, éppen erről van szó. :)

A nők átlagosan továbbra is kevesebbet keresnek azzal együtt, hogy több nő diplomázik. Fiatal nőként elég megalázó tud lenni a munkakeresés (faggatózás a jövőbeni terhességedről, stb.), a családon belüli erőszak áldozatai továbbra is többségben nők, a nemi erőszak áldozatai továbbra is többségben nők, a fizetetlen "láthatatlan munkát" továbbra is túlnyomórészt nők végzik.

(És ez a fejlett Európa - máshol továbbra is kb. haszonállatként tartják a nőket.)

Nyilván mérföldekkel jobb a nők helyzete Magyarországon mint régebben, de azt állítani hogy ne lenne több tennivaló, elég butaság.

Milyen női többletjogokért zajlik küzdelem pontosan?

2022. ápr. 27. 11:13
 9/29 anonim ***** válasza:
13%

Válás után a gyermekelhelyezést szinte mindig az anya nyeri meg. A vagyonmegosztás akkor is kiforgatja a férfit, ha a nő semmit nem tett le az asztalra. A családon belüli erőszak terén az egész társadalom a nők mellett van, de ha férfi az áldozat, ez nincs így. A férfi áldozatokat csak kiröhögik és annyival kommentálják, hogy papucs. A "légy férfi, oldd meg" hozzáállás az egész társadalmat áthatja, beleértve a munkát, társkeresést, családalapítást, társadalmi kirekesztettséget. Ez utóbbi jól mutatja a képmutató feministák kettős mércéjét, mely gond nélkül visszanyúl a hagyományos férfi-nő szerepekhez, ha éppen abból van haszna. Szolidaritás csak a nőknek jár, a férfiak magukra vannak hagyva. Aki nem boldogul, az így járt.

Ami tőlünk keletre történik, az szerintem is súlyosabb probléma, mint itthon bármi, de ez is azt mutatja, hogy a feministákat mennyire csak a haszon érdekli. Ahelyett, hogy a ténylegesen szenvedő nőket segítenék, a nyugaton vívják a már megnyert háborújukat a képzelt ellenségeikkel szemben. Amíg az átlagfeministát lefoglalja, hogy éppen min sértődjön meg, valójában ezzel a női politikusok és üzletasszonyok járnak igazán jól, nekik anyagi hasznuk van a férfiak elleni diszkriminációból.

2022. ápr. 27. 12:06
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

"Válás után a gyermekelhelyezést szinte mindig az anya nyeri meg"

Erre nincs általános törvény. Fel lehetne tárni hogy mi az oka. A saját ismerősi körömben pl. az apák nem is igazán erőlködnek hogy hozzájuk kerüljön a gyerek, de mint írtam ezt pl. ki kellene deríteni hogy mi okozza, mert az tény hogy sokszor akkor is az anyához kerül ha ez rossz a gyereknek.

"vagyonmegosztás akkor is kiforgatja a férfit, ha a nő semmit nem tett le az asztalra"

A vagyonmegosztás két ember által eldöntött dolog, ha a nő ki tudja forgatni a férfit a vagyonból akkor azt előzőleg a férfi jóváhagyta, máskülönben nem tehetné.

"családon belüli erőszak terén az egész társadalom a nők mellett van"

Ez nagyon nincs így, gyakori az áldozathibáztatás sajnos.

" A férfi áldozatokat csak kiröhögik és annyival kommentálják, hogy papucs"

Ez egy valós jelenség és természetesen feministaként felháborítónak tartom.

Egyébként a szomorú tapasztalatom az, hogy sokszor férfiak röhögik ki férfitársaikat, ez szörnyű szerintem, a támogatás minden bántalmazottnak kellene hogy járjon, nemtől függetlenül.

Most reménykeltő a Depp házaspár ügye, én úgy látom hogy az interneten az emberek többsége végre nem automatikusan feni a kaszát a férfira.

Én továbbra is azt mondom hogy létezik amiket írsz, de az nem feminizmus, hanem férfigyűlölő szerencsétlenek klubja.

2022. ápr. 27. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!