Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Feministák! Vannak olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feministák! Vannak olyan férfiak a történelem során, akiket tiszteltek azért, amiket a női nemért tettek?

Figyelt kérdés

Íme egy példa:

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője:

[link]

2022. márc. 22. 08:20
A kérdező szavazást indított:
Nincsenek, mindenért nekünk kellett megküzdeni.
Voltak olyan férifiak, akik előbbre vitték a nők ügyét.
Egyéb vélemény (leírom kommentben)
20 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Feminista vagyok. Nem csak a nők, hanem a férfiak érdekeit is fontosnak tartom, nem utálom a férfiakat. Rengeteg olyan férfi élt és él, akik rengeteget tesznek az emberiségért, köztük a nőkért is.
2022. márc. 22. 08:28
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Feminista vagyok én is, de nekem sem azt jelenti ez, hogy utáljuk a férfiakat és férfiak akarunk lenni. Ez az értelmezés pont nagyon káros lett a világra nézve is. Hogy a nők folyton meg vannak sértődve mindenen, és elférfiasodtak, mert csak úgy tudnak boldogulni, ha valami amazonok, akiknek nincs szükségük senkire lassan már a gyerekcsináláshoz se... míg a férfiak meg folyamat le vannak dorongolva vagy kigúnyolva, hogy szégyelljék magukat és legyenek érzékenyebbek és nőiesebbek :) Aztán hápogunk, hogy hova lettek az "igazi" férfiak? És miközben bőszen hajtogatjuk, hogy "mindenki egyéniség" és úgy jó, ahogy van, lassan csak egy homogén fogyasztói massza leszünk.

Hanem csak annyit, hogy a tipikus nőies területek is kapjanak elismerést. Pl. hogy egy ápolónő, vagy óvónő munkája ne legyen lenézve, vagy hogy egy hímzés is lehet olyan szép és értékes, mint egy olajfestmény. És ebben persze benne vannak az egyenlő bérek és családbarát munkahelyek is. Szerintem - bár a nőknek is lehet helye abszolút férfias területeken (és fordítva) - ezek a gondoskodó, bizony akár szolgáló, szépséggel inspiráló, a világot jobbá és otthonosabbá tevő törekvések azok, amiket a feminizmusnak fel kellene karolnia.

Egyébként Jézus Krisztus és John Lennon jut most eszembe példának.

2022. márc. 22. 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

A feminista továbbra sem egyenlő a férfigyűlölővel.

Én szeretem a férfiakat, de természetesen a gyakorin hisztiző incelek nem tartoznak ide.

2022. márc. 22. 09:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Feminista vagyok, tehát hiszek benne hogy a férfiak egyenrangúak a nőkkel.

Komolyan nem értem, miért ne lenne olyan férfi akit tisztelek? Rengeteg van. :D

2022. márc. 22. 09:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmelweis nem csak a nőket mentette meg, hanem kb az emberiséget.

Ha nem tűnt volna még fel, a fiúkat is nők szülik...

2022. márc. 22. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
98%
Vannak, nem csak a történelemben, most is vannak férfiak akit tisztelek. A feminizmus nem férfigyülölet. Hanem az egyenlő esélyek, egyenlő bér stb. De ebben benne vannak a férfiak ugyan ilyen jogai. Például ne mondják egy nőnek, hogyha kőműves akar lenni, hogy az férfimunka és nem mehet csak mert nő. Ha megfelelő tudása és fizikuma van akkor lehessen ami akar. De nem muszáj minden nőnek annak mennie. Kiegészítve azzal, ha egy férfi óvodapedagógus akar lenni, ne mondják neki, hogy az női szakma, ha megvan minden kompetenciája hozzá akkor legyen óvobácsi (vannak amúgy, csak kevesen). Ugyan így a családban is, a feministák pl nem akarják megszüntetni a családanyák szerepét, akik otthon vannak a gyerekkel és övék a háztartás, az ovis-sulis dolgok, ha neki az jó. De választhasson, hogy ő otthonmarad vagy korán visszamegy dolgozni. Vagy egyáltalán abban lehessen szabad döntése, hogy vállal-e gyereket. Mert folyamatosan téma, ha egy nő nem akar szülni és milyen dolog az, emiatt kvázi megkövezik. Dönthessen a saját teste, a saját élete felett mindenki, akkár férfi akár nő. Ha klasszikus nemi szerepekkel boldog, ha nem akkor is lelke rajta. Csak saját döntése legyen, ne a társadalom mondja meg, hogyan éljen.
2022. márc. 22. 10:16
 7/11 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Férfiként: Ment a zöldpacsi mindenkinek! ^^
2022. márc. 22. 10:52
 8/11 anonim ***** válasza:
92%
Hogyne. Pl. Semmelweis Ignácot abszolút. De azokat is, akik kollektíve tettek az emberiségért, nemcsak a nőkért.
2022. márc. 22. 11:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy valaki feminista, még nem lesz férfigyülőlö. Sok olyan férfit tisztelek aki sikereket ért el, olyanokat is akik nem feltétlen a női nemért küzdöttek, hanem ettöl függetlenül.
2022. márc. 22. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
En Petőfit tisztelem es imádom így ahogy van mindenért amit tett, de azért is ahogyan rajongott a nőkért.
2022. márc. 23. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!