Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feministák! Vannak olyan férfiak a történelem során, akiket tiszteltek azért, amiket a női nemért tettek?
Feminista vagyok én is, de nekem sem azt jelenti ez, hogy utáljuk a férfiakat és férfiak akarunk lenni. Ez az értelmezés pont nagyon káros lett a világra nézve is. Hogy a nők folyton meg vannak sértődve mindenen, és elférfiasodtak, mert csak úgy tudnak boldogulni, ha valami amazonok, akiknek nincs szükségük senkire lassan már a gyerekcsináláshoz se... míg a férfiak meg folyamat le vannak dorongolva vagy kigúnyolva, hogy szégyelljék magukat és legyenek érzékenyebbek és nőiesebbek :) Aztán hápogunk, hogy hova lettek az "igazi" férfiak? És miközben bőszen hajtogatjuk, hogy "mindenki egyéniség" és úgy jó, ahogy van, lassan csak egy homogén fogyasztói massza leszünk.
Hanem csak annyit, hogy a tipikus nőies területek is kapjanak elismerést. Pl. hogy egy ápolónő, vagy óvónő munkája ne legyen lenézve, vagy hogy egy hímzés is lehet olyan szép és értékes, mint egy olajfestmény. És ebben persze benne vannak az egyenlő bérek és családbarát munkahelyek is. Szerintem - bár a nőknek is lehet helye abszolút férfias területeken (és fordítva) - ezek a gondoskodó, bizony akár szolgáló, szépséggel inspiráló, a világot jobbá és otthonosabbá tevő törekvések azok, amiket a feminizmusnak fel kellene karolnia.
Egyébként Jézus Krisztus és John Lennon jut most eszembe példának.
A feminista továbbra sem egyenlő a férfigyűlölővel.
Én szeretem a férfiakat, de természetesen a gyakorin hisztiző incelek nem tartoznak ide.
Feminista vagyok, tehát hiszek benne hogy a férfiak egyenrangúak a nőkkel.
Komolyan nem értem, miért ne lenne olyan férfi akit tisztelek? Rengeteg van. :D
Semmelweis nem csak a nőket mentette meg, hanem kb az emberiséget.
Ha nem tűnt volna még fel, a fiúkat is nők szülik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!