Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem veszem észre hogy...

Miért nem veszem észre hogy mekkora jólét van ebben az országban?

Figyelt kérdés

Miközben azt üvöltik hogy mekkora, óriási jólét van ebben az országban. Én ebből semmit sem veszek észre.

A környezetemben élők meg jóformán csórók.

Hogyan lehetséges ez? 🤔

2022. ápr. 12. 14:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
15%
Biztos sanyarú sorsú liberálisok vagytok.
2022. ápr. 12. 14:53
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Rossz kornyezetben mozogsz. Az en kornyezetemben meg senki sem csóró. Igaz Budapesten az átlag gdp az uniós átlag másfél szerese, igy nem nehéz. De ha kitartoan szavaztok a fideszre, lesz ez meg rosszabb is vidéken.
2022. ápr. 12. 14:55
 3/13 anonim ***** válasza:
21%
Utaz el egy szegényebb országba akad bőven, fogsz találni. Akkor majd látni fogod hogy itt igenis jólét van te pedig nagyon messze vagy a csórótol.Nem nem állítom hogy itt aztán minden fasza és minden csodálatos de milliárdok vannak a világon akik boldogan cserélnének velünk. Ne mindig csak felfelé nézünk lehetne néha lefelé is.
2022. ápr. 12. 14:57
 4/13 anonim ***** válasza:
12%

Rossz helyen vagy :-)

Én csak a saját magam nevében beszélhetek: nem sírom vissza azt az időszakot, amikor hó végén számolgatni kellett a pénzt, mennyit költhetek... Most már nem is nézem, van bőven tartalékom is. (Ugyanolyan munkahelyem van, 20 éve.)

És hozzáteszem, korábban kb. 3 évenként utaztunk el nyaralni, most meg egy évben többször is, pl. 1 nyaralás, egy városlátogatás. Ez a covid előtt volt, most meg az a pénz is a számlámon van, amit nem utaztunk el :-) Plusz a szép kártya, amin szintén egy szép összeg gyűlt össze.

Úgyhogy, én nem tudom, mi van ebben az országban, de nekem, személy szerint megvan mindenem, elégedett vagyok, nem vagyok nagyravágyó.

2022. ápr. 12. 15:04
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Nekem jól megy a szekér mégis látom, hogy rothasztották el az oktatást, az egészségügyet, milyen korrupció folyik évek óta (gyanítom csak a jéghegy csúcsa). Az meg kifejezetten sértő, ahogy próbálják a primitív fa5ságokat nagy kanállal megetetni az emberekkel, lásd Soros, migránsok, gyerekvédelmi népszavazás, elvisznek Ukrajnába háborúzni, smileys plakátkampányok, stb.
2022. ápr. 12. 15:08
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk sem csóró a többség ismeretségi körben, de egyvalamiben biztos vagyok, az pedig az, hogy nem élünk jobban.

Igen, 600-as bérből nem tűnik fel, hogy 30 000-el kerül többe ugyanaz a nagybevásárlás, amit tavaly megszoktunk, az ember vállat von, mert ki tudja fizetni, de attól, hogy nem szenvedek, nem vagyok akkora agymosott buta fasz, hogy ne tűnjön fel, hogy a bérem valahogy mégsem emelkedik olyan ütemben, mint az életszínvonalam fenntartásához szükséges összeg.

Ott van anyám, szeretem-imádom, soha nem szégyellem, de 150-es nyugdíjjal, úgy, hogy hónap végére mindenkitől kölcsön kér, nekem kell venni neki egészségesebb élelmiszereket (zöldség, gyümölcs, hús), mert ő magának nem tud venni. És ennek ellenére is arról szájal, hogy jobban élünk. Azt hittem, sírva fakadok, mikor a saját anyám szájából hallottam ezt az agymosott trágya dumát úgy, hogy pontosan tudom, hogy nem jön ki a korábban elegendő nyugdíjából, mert én teszek hozzá...

2022. ápr. 12. 15:22
 7/13 anonim ***** válasza:
20%
Én Salgótarjánban élek, itt kb. minden második embernek Mercije, Audija, BMW-je van. Biztos tök csórók.
2022. ápr. 12. 15:23
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
Persze orbanisztánban a legtöbb ember egy csoró utolsó szar, de ha már 250 ezret keresnek azt hiszik ők a világ ura. Ezért buta az ország tele buta emberekkel akik annak is örülnek hogy maguktól veszik a levegőt.
2022. ápr. 12. 15:26
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem jó helyen nézelődsz. Próbáld meg a politikusok birtokain, kastélyaiban, és rögtön látni fogod a jólétet.
2022. ápr. 12. 15:37
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
Úgy lehet, hogy a környezeted nem reprezentatív.
2022. ápr. 12. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!