Mást is elkeserít mikor azt hallja hogy "jobban szeretem az embereket mint az állatokat"???
Engem személy szerint nagyon irritál, bánt, ha ezt hallom.
Értem én, de akkor magadat sem szereted?
És a szüleid, barátaid, párod?
Te különb vagy, és ezt meg is tudod objektívan ítélni?
Ez nettó embergyűlölet, meg felszínesség.
Hasonló gondolkodásmódok vezettek sok iskolai lövödözéshez, tömegmészárláshoz...
Én sem vagyok vak, 30 fölött bőven tapasztaltam milyenek is tudunk MI(!) emberek lenni, de szerintem sokkal jobb megközelítés az hogy megpróbálunk nem olyanok lenni mint az a sok megvetett embertársunk, hanem jobbak, kedvesebbek, őszintébbek. A sok csalódást, bántást meg el kell tűrni, ha állítólag már mindenki annyira kemény, "leszarom a más véleményét", sőt "harcos", "spártai" mostanában! ;)
Gondolatok?

Valami olyat vettèl a lelkedre amit nem kéne. Te magad mondod, h tudod milyenek az emberek. Gondolom azt is tudod milyenek az állatok. Mièrt ne kedvelhetne valaki jobban az állatokat? Velük nincs baj.
Ebbe csak te képzelsz bele mindenfélét. Nem azt mondta, hogy hozzá senki se elég jó, vagy hogy utálja az embereket könyörgöm

Nincs ebben semmi.
Az állatok feltétel nélkül szeretnek, az emberi kapcsolatok nem ilyenek.

Gondolom fordítva gondoltad.
Igen, elkeserítő nagyon. Értem én, hogy sok a hülye, a rosszindulatú, a bunkó, stb, de akkor sem általánosítani kellene, hanem pl ennél, vagy annál az embernél bizony még egy patkány is szerethetőbb. Vannak ilyenek, de nem általánosítva.
Nekem az volt legutóbb, és már több esetben elszomorító, amikor kutya megöl egy csecsemőt, és akkor a kutya szent és ártatlan báránylelkű áldozat szerepben lévő anyuci kicsi családtagja! A gyereket meg lesz.rják ugye, de a kutya szeretet az megy. Na az ilyenektől kivagyok.
Meg amikor megy egy gyerek összehasonlítása a kutyával, macskával.

Számomra ott vicces, hogy a kérdező álszent módon kedvességről, nettó embergyűlöletről és felszínességről beszél, miközben ő maga is végtelenül felszínes és nettó embergyűlölő.
Hiszen ő maga zsigerből, végtelen felszínesen személyes közelíti meg a másik véleményét, gondolatát, miközben azonnal személyes sértésnek, bántás vesz valamit amit normális ember nem kellene annak vegyen.
Mindezt teszi azért, hogy ő jól megmondhassa a (vélt) igazat, többnek képzelhesse magát a másik lealacsonyításával.
És a másik véleményét azonnal mindenféle túlkapással és hamis érveléssel illeti. Lásd a "miattad lesznek tömegmészárlások" meg "magadat sem szereted" lekisebbítő támadások.
Plusz a kérdező beszél objektív véleményről egy szubjektív vélemény alapján, miközben ő rohadt objektíven mindent azonnali személyes sértésnek vesz.
Nem csoda ha az ember jobban szereti az állatokat mint az ilyen embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!