Miért használ ki a családom? Hogyan tudnék ebből szabadulni?
Figyelt kérdés
20 éves férfi vagyok. Még a családommal élek. Úgy érzem minden szempontból kihasználnak engem. Ha valami valakinek kell egyfolytában utánam jönnek én vagyok az egyetlen aki tud vigyázni a dolgaira mint a telefon töltő, mindig valaki utánam jön, hogy kölcsön e tudom adni, én csak akkor adom nekik oda, ha meg ígérik, hogy vigyázni fognak rá és vissza adják rögtön ha kérem vagy másnap, de miután már a 3 nap telt el mióta oda adtam nekik és vissza kérem, akkor elvesztik a töltőt vagy kibeszélik magukat arra, hogy a másik családtag vette el tőlük és ha ez miatt ideges leszek rájuk, akkor pedig én vagyok a legrosszabb idióta azért mert vissza kérem az én dolgomat és ideges vagyok mert elvesztették. Sokszor azzal próbálnak zsarolni, hogy irigy vagyok és felhányom azt ha oda adok nekik valamit. Én szívesen oda adom bárkinek a dolgaimat, abban az esetben ha vigyáznak rájuk és vissza adják. Aztán több programhoz is értek és internetes oldalak használatához is nagyon jól értek, és mindig ha valami kell valakinek akkor én vagyok az akinek meg kell csinálnia ezt a dolgot. Aztán ha valakinek üzletébe kell mennie, akkor egyfolytában én vagyok az akinek szinte kötelessége elmenni ha nem megyek el, akkor senki sem megy és az egész család rajtam veszi ki az idegeit. Néha úgy érzem én vagyok itt az isten aki mindenre képes és ezt a buta emberek kihasználják és csak vesznek tőlem anélkül, hogy bármit is kapjak cserébe, mostan is kapásból 7 dolgot tudok mondani amivel segítenem kell több embernek, és ez már nem csak a szűk családi körre korlátozódik hanem olyan családra is akikkel nem élek egy háztartásban. Úgy érzem a legtöbb dolog amikben segítek tökre egyszerűek és bárki képes rájuk és az csak kibeszélés, hogy nem értnek hozzá. Aztán van egy nővérem akinek 2 gyereke van, és barátja is, nálunk élnek mind hárman, és mindketten dolgoznak, de ha nincs otthon senki, akkor tőlem várják el azt, hogy maradjak itthon munkából vigyázni a gyerekekre mert nekik dolgozniuk kell menni, igaz nekem flexibilis a munkám, de nekem is kell a pénz és ha otthon maradok a gyerekekkel, akkor azt a időt és pénzt már senki sem adja vissza nekem. És most is a testvérem párja elvárja tőlem, hogy utána nézzek neki melyik kölcsön lenne neki a legideálisabb, mert ő nem ért ezekhez a dolgokhoz. Már tényleg nem tudom mi tévő legyek annyi elvárás van rajtam mindenfelől, hogy nem tudok mindenkinek megfelelni, és magamra egyáltalán nincs időm az miatt mert mások nem képesek élni az életüket.2022. márc. 23. 14:12
1/4 anonim válasza:
Költözz el... Más megoldást nem látok...
2/4 anonim válasza:
Költözés. Keress egy kibérelhető szobát.
3/4 anonim válasza:
Rossz hírem van, az az oka ezeknek, hogy nem mondasz nemet. Mindenkivel szórakoznak, aki engedi, és te engeded. Valószínűleg félsz tőlük (más mi oka lehet?)
4/4 A kérdező kommentje:
Vannak esetek amikor nemet mondok a nővéremnek, de ilyenkor úgy viselkedik mint egy kislány és elkezd panaszkodni amyumnak és meg kéri őt, hogy beszéljen velem ha nemet mondok, akkor addig nem hagy békén amíg nem lesznek a dolgok ő szerinte. Vagy el kezd haragudni rám. De amúgy tényleg nehezen mondok nemet lehet azért mert tudom milyen rossz érzés elutasítva lenni. Szerintem elköltözök otthonról, már amúgy is tervezni akartam, csak most ezt prioritásnak teszem.
2022. márc. 23. 22:16
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!