Egyetértenétek egy olyan világrenddel, hogy az embereknek csak ranggal járjanak jogok?
Ha jól tudom, hasonló működik már Kínában is.
Milyen státuszú munkát végez valaki, mennyire hasznos a társadalom számára, milyen iskolai végzettsége van, mennyit mosolyog. Ezek szerinti pontozás és aki nem ér el bizonyos pontszámot, attól megvonni bizonyos jogokat.
Ne legyen alapjog, étterembe, szállodába vagy egyéb más vendéglátó helyekre menni. Ne legyen alapjog, saját ingatlant vagy autót venni. Vagy egyáltalán vezetni. Vagy bizonyos termékek megvásárlása, ne vehessen meg bárki, bármit.
A legalacsonyabb kasztokat, konténervárosokba, vagy ha úgy tetszik gettókba kellene szeparálni. Oda nekik kocsmát, dohányboltot, másra meg úgysincs igényük.
Szerintem egy ilyesmi rendszer, sokkal igazságosabb és fenntarthatóbb lenne a mostaninál. Persze a keresztény hit is azt mondja, hogy mind egyenlőek vagyunk. Isten előtt igen, de társadalmilag semmiképp.
Miért lennék én egyenlő, egy aluliskolázott, primitív, buta prolival? Vagy egy padon fekvő büdös hajléktalan sem hiszem, hogy egyenlő velem.
Szerintem idegesítő, hogy akik társadalmilag fontos munkát végeznek, azok nem jutnak semmire, nincsenek megfizetve (mentősök, ápolók, tanárok stb.) akik meg akik meg himi-humi alja munkát végeznek (betanított munkások, segédmunkások, pénztárosok, árufeltöltők stb.) azokat meg nyomják fölfele.
A társadalmilag alacsony rangú réteget, nem kellene beengedni sem vendéglátó helyekre, (mert csak mások pihenését teszik tönkre, zavaróak) Megszaporodtak az öreg 20 év körüli autók is az utakon, mind közlekedni, mind parkolni lehetetlen tőlük. Az alja rétegnek nem szükséges kocsival járni még a wc-re is.
Veszik a lakásokat 3 gyerekre. S már a magasabb rangú embereknek csökken az életterük, a prolik jóléte miatt. Mindent ellepnek. Én nem érzem magam egynek velük és nem is akarok keveredni velük.
Tehát valaki egyetért velem, hogy jól érezné magát egy ilyen kicsit talán Orwellinek mondható rendszerben? S ha nem, miért nem?
20
Na igen, főleg te! Az a baj, hogy az ilyenek is hozzáböföghetik bármihez a véleményüket, akik még írni sem tudnak.
Lényeg, a kérdésre nem sok értelmes válasz, elemzés jött vagy akár pro/kontra érvek, inkább csak primitív személyeskedések.
23
Neked is mondom. Nem fröcsögve személyeskedni kell, hanem egy frankó értelmes választ írni. De az már nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!