Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyetértenétek egy olyan...

Egyetértenétek egy olyan világrenddel, hogy az embereknek csak ranggal járjanak jogok?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, hasonló működik már Kínában is.

Milyen státuszú munkát végez valaki, mennyire hasznos a társadalom számára, milyen iskolai végzettsége van, mennyit mosolyog. Ezek szerinti pontozás és aki nem ér el bizonyos pontszámot, attól megvonni bizonyos jogokat.

Ne legyen alapjog, étterembe, szállodába vagy egyéb más vendéglátó helyekre menni. Ne legyen alapjog, saját ingatlant vagy autót venni. Vagy egyáltalán vezetni. Vagy bizonyos termékek megvásárlása, ne vehessen meg bárki, bármit.

A legalacsonyabb kasztokat, konténervárosokba, vagy ha úgy tetszik gettókba kellene szeparálni. Oda nekik kocsmát, dohányboltot, másra meg úgysincs igényük.

Szerintem egy ilyesmi rendszer, sokkal igazságosabb és fenntarthatóbb lenne a mostaninál. Persze a keresztény hit is azt mondja, hogy mind egyenlőek vagyunk. Isten előtt igen, de társadalmilag semmiképp.

Miért lennék én egyenlő, egy aluliskolázott, primitív, buta prolival? Vagy egy padon fekvő büdös hajléktalan sem hiszem, hogy egyenlő velem.

Szerintem idegesítő, hogy akik társadalmilag fontos munkát végeznek, azok nem jutnak semmire, nincsenek megfizetve (mentősök, ápolók, tanárok stb.) akik meg akik meg himi-humi alja munkát végeznek (betanított munkások, segédmunkások, pénztárosok, árufeltöltők stb.) azokat meg nyomják fölfele.

A társadalmilag alacsony rangú réteget, nem kellene beengedni sem vendéglátó helyekre, (mert csak mások pihenését teszik tönkre, zavaróak) Megszaporodtak az öreg 20 év körüli autók is az utakon, mind közlekedni, mind parkolni lehetetlen tőlük. Az alja rétegnek nem szükséges kocsival járni még a wc-re is.

Veszik a lakásokat 3 gyerekre. S már a magasabb rangú embereknek csökken az életterük, a prolik jóléte miatt. Mindent ellepnek. Én nem érzem magam egynek velük és nem is akarok keveredni velük.

Tehát valaki egyetért velem, hogy jól érezné magát egy ilyen kicsit talán Orwellinek mondható rendszerben? S ha nem, miért nem?

2022. márc. 21. 20:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Vót már ilyen a töriben, nem jó vége lett.
2022. márc. 21. 21:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Hú csak nehogy bedőljön az a stabil pénzügyi háttér :DD

Amúg ynem nagoyn értem hogy a régi kocsitól miért nem lehet tnakolni, meg közlekedni...azért nem szamár húzza őket basszus, mennek 130-al ugyanúgy, többel meg neked se kéne...

De most akkor az tmondod, hogy az ember értéke a pénze? mert végsősoron ide fut ki ez az eszmefuttatás...szerintem ami kínában van és amit leírsz egy nyomasztó toxikus társadalom lenne, ahol méginkább szoronganak az emberek mikor nem látják őket a mosoly érzékelők, és méginkább magányosak, mert nem beszélhetik ezt meg senkivel...

2022. márc. 21. 21:43
 13/25 A kérdező kommentje:

12

Nem feltétlenül csak a pénze az ember értéke, hanem az intellektusa vagy a társadalomban betöltött szerepe.

Többnyire az öreg autókkal haladnak az indokoltnál lassabban, a vezetői bénáznak, gyakorlatlanabbak.

2022. márc. 21. 21:52
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Na látod ez történik, mikor az egész életedet a szobádban éled le és nem beszélsz emberekkel.
2022. márc. 21. 21:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Tele vagy előítéletekkel, egyet értek meg kéne ismerned embereket és sorsokat. Amit leírtál az egy borzalmas világkép, és félre ne értsd 4 szakmám vna diplomám nyelvvizsgám, értelmiségi vagyok, és úgy elfog a gyomorgörcs ettől a mindenkit húsdarabként felcímkéző társadalmi modelltől...miért ne lehetne értéke egy butább embernek? miért ne lenne joga közlekedni valakinek akine csak fél millája volt kocsira? Mindnekitől cska elvennél, hogy te többnek érezd magad, de ez csak addig vicces amíg te találod ki a szempontokat...amint mondjuk kikiáltják a szemszínedet csúnyának és értéktelennek már rögtön nem fog tetszeni a rendszer...körülbelül ennyire random ez is...egy ember az egy ember, egy emberélet, egy életút...mindnekinek máshogy vna értéke, bekategorizálni egyetlen ember kénye alapján alkotott rendszerbe mert neki nem tetsizk eg yöreg autó az úton miért is lenne jó? mármint amíg te vagy az az egy ember addig talán még értem is, bár nyomorba és szorongásba döntenél másokat ezzel, hogy te "szegény emberek nélküli tiszta levegőt szívhass"
2022. márc. 21. 22:01
 16/25 anonim ***** válasza:
81%
A kérdező akkor lenne bajban, ha intelligencia alapján alakítanának ki kasztrendszert.
2022. márc. 21. 22:04
 17/25 A kérdező kommentje:

Ez nem az én kitalációm ez a rendszer, ezt már kitalálták nálam okosabb emberek.

Faji, vallási, nemi hovatartozás szerint nem lehet megkülönböztetni senkit, de a társadalomban betöltött szerepe alapján, igen.

2022. márc. 21. 22:20
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Remélem a magasan kvalifikált rokonságodban akad egy pszichiáter, aki megpróbál segíteni rajtad.

Egyébként pedig olvasd szorgalmasan a történelemkönyveket és akkor rájössz, hogy az ilyen eszementeknek, mint amilyen te vagy, mi lett a sorsuk.

2022. márc. 21. 22:30
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik a Lipótban van Wi-fi. Szóljon valaki a nővérkéknek, a betegnek nyugtatót kell adni, majd lámpa lekapcs!
2022. márc. 21. 23:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nállad mindenki ókosabb kédezö
2022. márc. 22. 03:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!