Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ciki hogy nem tudok...

Mennyire ciki hogy nem tudok rá válaszolni mivel foglalkozom? 28N

Figyelt kérdés
Későn mentem oviba, gimiben is 5 évesbe jártam, majd kihagytam egy évet az egyetemen és azt sem elsőre sikerült elvégezni, mire lediplomáztam 26 lettem. Addig csak diákmunkákat végeztem, és közben rájöttem, hogy ez a pálya egyáltalán nem az én világom. Muszáj dolgozni valamit címszóval elvállaltam ezt-azt. Mindig mást de még most sem találtam meg mit keresek és épp most mondtam fel legutóbb. Amikor megkérdezik és jó benyomást szeretnék mutatni, mindig kellemetlenül érzem magam. Mi a jó válasz ilyenkor?
2022. márc. 20. 17:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%

Hát ezzel én is így szoktam lenni, de én már nem is akarok jó benyomást kelteni, nem érdekel már.

Mond azt, hogy keresed önmagad.

2022. márc. 20. 17:42
 2/14 A kérdező kommentje:
Elképzelem a szituációt amikor bemutatnak az anyósjelöltnek. Keresem önmagam hmmm. Ok.
2022. márc. 20. 17:43
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Most épp álláskereséssel foglalkozom.
 4/14 anonim ***** válasza:
43%
én erre azt szoktam mondani, hogy rabszolga vagyok. Egyből megáll a levegő és elkezdünk beszélgetni az időjárásról. Sajnos az igazsággal sokan képtelenek szembenézni.
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy megmondod mi a végzettséged és esetleg azt, hogy több helyen dolgoztál.
2022. márc. 20. 17:44
 6/14 A kérdező kommentje:
Eddig max az 5-ös vállalható. De az sem igazán. Olyat keresek, ami nem azt mutatja, hogy mekkora béna vagyok.
2022. márc. 20. 17:46
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Hazudj, pláne ha amúgyse találkoztok sokat.

Én bankban dolgozom már évek óta, de ha összefutok volt osztálytársakkal, távolabbi rokonokkal, vagy bárkivel akit felületesen ismerek, akkor néha csak kedvtelésből mást mondok. Voltam így már állatorvos, rendezvényszervező meg fotós is.

De kb azt mondasz amit akarsz; mondhatod, hogy most pl boltban dolgozol, de már jársz valamilyen képzésre, hogy pár év múlva betölthesd életed állását.

Az emberek baromira leszarják ám, hogy mit felelsz erre a kérdésre. Amint kimondod a válaszodat, már el is felejtik (na jó, max egyszer visszakérdeznek) és mondják tovább a magukét.

Az a lényeg hogy természetesen és magabiztosan mondd, nem pedig az, hogy mit mondasz.

:)

2022. márc. 20. 17:59
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Igazából nem az számít, hogy mit mondassz, hanem ahogy mondod.

A hanglejtés a hanghordozás az önmerkating.

Amit leírtál is el lehet mondani megnyerően csak rá kell érezni.

2022. márc. 20. 17:59
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

Nekem is volt hasonló időszakom. Az #5-ös jól mondja.

Van egy szakmám, amit nem szeretek megélhetés szempontjából csinálni. Így elvállaltam mindenfélét, hát-ha. De ugye, a régebbi generáció évtizedeket lehúz olyan munkahelyen amit amúgy utál. Így luxus dolognak tartják, hogy otthagysz egy munkát, csak mert nem szereted. Egyből:"lusta vagy, nem szeretsz dolgozni" nézések vannak.

Olyankor csak elmondtam mi a szakmám. Sokszor nem ragoztam. Ha ragoztam! Akkor annyit tettem hozzá, hogy "rájöttem nem szeretem, nem nekem való. Így most másfelé keresgélek. Pont."

2022. márc. 20. 18:00
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem sok köze van másnak ahhoz, hogy mit csinálsz, tehát nem kell rá válaszolni. Másrészről zseniális mekkora támogatást kapsz megint csak mert nő vagy, hasonló helyzetű férfiakat meg béna lúzerként kiröhögnek.
2022. márc. 20. 18:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!