Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy koltoztel ki kulfoldre?

Hogy koltoztel ki kulfoldre?

Figyelt kérdés

Volt kihez menned az elso napokba? Egyedul, vagy a paroddal/csaladtaggal?

Koszonom. Kivancsi vagyok masok tortenetere.

2022. márc. 16. 20:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10: a magyar közvetítőket kerülni kell nagy ívben.
2022. márc. 17. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:

11:

Aztán miért? Ne hidd azt, hogy a külföldi közvetítők különbek, ahogy írtam ők is ugyanolyanok. Ne hidd, hogy pl.: egy német közvetítő különb.

Akinek meg van annyi pénze, hogy vígan kiköltözik és el van míg talál munkát külföldön az már az a kategória, aki nem szorulna rá, hogy kiköltözzön külföldre.

2022. márc. 17. 11:49
 13/19 anonim ***** válasza:
12: rengeteg ismerős járt hasonlóan, mint te. Célszerűbb direktben jelentkezni.
2022. márc. 17. 11:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal, hogy célszerű direktbe jelentkezni, feltéve ha tudod hogy hova jelentkezz. A magyar közvetítők között is vannak korrektek, akiknek a szerepe addig terjed, hogy összehozzanak a céggel amit te nem feltétlenül ismersz, és utána kiszállnak a dologból. Ők a cégektől kapnak pénzt azért, hogy felkutassák nekik a megfelelő munkavállalókat. A közvetítésért nem kérhetnek pénzt a munkavállalótól, ezért ha azt akarják hogy fizess nekik, jobb elfelejteni őket. A közvetítésen kívül gyakran nyújtanak egyéb szolgáltatásokat (például bizonyítványok, erkölcsi bizonyítvány hivatalos fordítása), ezekért jogosan kérhetnek pénzt, te meg eldöntheted hogy velük csináltatod vagy mással. Ami fontos, hogy a munkaszerződésedet közvetlenül azzal a munkáltatóval kösd ahol dolgozni fogsz, és lehetőleg ne ilyen-olyan munkaerő kölcsönzővel, vagy kisebb alvállalkozóval.
2022. márc. 17. 12:42
 15/19 anonim ***** válasza:

Egyetemen művészettörténet szakon voltam, ami során egy szemesztert Firenzében töltöttem Erasmus+ ösztöndíjjal. Itt teljesen beleszerettem a városba, sokat segített az olasz tudásomon (ekkor három éve tanultam a nyelvet) és több helyi barátra is szert tettem. Kamaszkorom óta külföldre (elsősorban Olaszországba) szerettem volna költözni és ez az út ráerősített erre a motivációmra.

Amikor elvégeztem az alapképzést, kiköltöztem egy firenzei barátnőmhöz, akivel közösen béreltünk lakást. Ő ezalatt persze megtanított minden apróságra, szóval könnyen és gyorsan beilleszkedtem a helyi életstílusba.

Munkát az Uffizi Galériában kaptam, amit részben a végzettségemnek, részben a jó angol tudásomnak (még Észak-Olaszországban is igaz, hogy az angol nyelv nem az erősségük), de leginkább annak köszönhetek, hogy jó ajánlásokat kaptam a Szépművészeti Múzeumtól és a Nemzeti Galériától, ahol éveken át önkénteskedtem. Tárlatvezetőként kezdtem dolgozni, majd besegítettem a különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Mellékállásként elkezdtem modellkedni a firenzei művészeti akadémián, ahol megismertem a páromat, akivel két éve költöztünk össze és jelenleg közösen bérlünk egy stúdió lakást.

A szüleim nagyban támogattak (mind lelkileg, mind anyagilag) a kiköltözésemet, az egyetem melletti diákmunkával fél millió forintot tudtam félretenni, valamint a nagyszüleim lévén örököltem még másfél milliót. Ilyen tekintetben nagyon szerencsés voltam (vagyok).

26/N

2022. márc. 17. 13:28
 16/19 anonim ***** válasza:
A férjemmel bepakoltunk két bőröndöt és költöztünk ismerős, munkaajánlat és állandó szállás nélkül, aztán mindent külföldön építettünk fel. Egyébként mindkettőnknek viszonylag jó végzettsége van, szóval nem kellett sokáig mosogatnunk, de azzal kezdtünk. 5 év telt el azóta, már másik országban vagyunk, és bár lelkileg nagyon nehéz volt az eleje, nagyon hálás vagyok, hogy megléptük.
2022. márc. 17. 13:42
 17/19 anonim ***** válasza:
Direktbe jelentkezik annyi lett volna a történet, hogy végképp nem tudtam volna a DG TimeWorkkel csinálni semmit. A magyar közvetítőm intézte el, hogy legyen végre megint bejelentett lakcímem, adószámom, stb. Ugyanúgy nincs előrébb az ember, ha közvetlenül direktbe jelentkezik, sőt hátrányban van, mivel magyar lakcímről a német közvetítők szóba se állnak veled. Akinek meg van bőven annyi pénze, hogy csak úgy kimegy, zsebből kifizet annyit amennyiért hajlandóak neki lakást vagy szobát kiadni mindennel együtt az bőven megkeresi idehaza is már azt a pénzt, amiből vígan elél.
2022. márc. 17. 13:57
 18/19 anonim ***** válasza:
17: velem szóbaálltak magyar lakcímmel és fel is vettek...
2022. márc. 17. 14:07
 19/19 anonim ***** válasza:

18:

Akkor nálad össze-vissza trükközött a német munkáltatód. Nem nagyon vesznek fel bejelentett német lakcím nélkül, ezért is szoktak előbb szállást intézni neked.

2022. márc. 21. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!