Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Felvennéd a feleséged nevét?

Felvennéd a feleséged nevét?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm először megváltoztatta a vezetéknevét, mert a felesége kérte esküvő előtt.Bár mégsem vette fel a pasi nevét. Most meg megkérte a felesége hogy az ő nevét hordja a férje. Felvennéd a feleséged nevét?

2022. márc. 2. 06:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%
szerintem nem. ez nem nagyon szokás. amúgy tudok erre két példát is, hogy már volt ilyen, de tehát nagyon furán érezném magam tőle férfiként, hogyha fölvenném a feleségem nevét.
2022. márc. 3. 16:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha férfi lennék akkor nem mert nem az a megszokott.

Én nőként elhagytam a saját lánynevemet a férjemére pedig tetszett a sajátom is, de mivel a férjemé is tetszett így átirattam mert nekem ez jó érzés volt, hogy egy a nevünk.

Viszont ilyen ronda kötőjeles formában nem szerettem volna ezért lett csak így.

Meg szerintem a nő nevét is csak így lehetne felvenni a sajátja mellé, mert ugye gondolom a férfinek megmaradna az eredeti is, így meg aztán végképp nem kötőjelezve.

Nem értem minek oda az a kötőjel, olyan hülyeség, hogy csak így engedélyezik, de most ez a divat.

2022. márc. 10. 05:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!