Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A halal megszepiti az emlekeket?

A halal megszepiti az emlekeket?

Figyelt kérdés

Tobb mint 3 evbe es egy tozsgyokeres szomszeddal valo beszelgetesembe tellt, mire rajottam parom miert lesz "hulye", miert beszel ugy a nagyanyjaval ahogy es neha velem is.

A legtobbszor nem mellette alltam ilyen esetekben, mert a nagyszulotol mindig azt hallottam, hogy naluk igy nem beszeltek, igy nem viselkedtek..

A minap beszeltem egy regota itt elo szomszeddal, aki regen is a csalad baratja volt(megboldogukt aposom baratja) es most az o fiaival apolunk barati viszonyt.

A sztori az hogy parom apukaja (mar 14 eve nem el) alkoholista volt. Allandoan ugy beszelt az anyjaval, mint akit a seggebol rangattak ki. Parom ebbe szuletett bele, ezt latta kb 14 eves koraig, ezt "tanulta el" hogy igy kell viselkedni, beszelni. Sajnos ezt hozta magaval.

Parom anyja mindenkivel osszefekudt akivel csak lehet, az apja elobb vitte magaval a kocsmaba, mint jatszoterre. Otthon total elkenyeztettek, mert nem akartak vele foglalkozni, inkabb megvettek neki minden jatekot, lefoglalo eszkozt. A ket nagyanyjahoz volt lepasszolva ha nem a kocsmaba ult az apjaval.

Eddig hibaztattam, hogy miert ilyen leszarom ember.. De allandoan azt hallgatta(mai napig is)a nagyanyjatol, hogy "ugyse csinalod meg", "kar neked mondani barmit" ugyse jo ahogy parom csinalna meg.

Es ma osszeallt a kep.

Nem hibaztathatom azert, ahogy felnott es amilyen ember lett. Miota egyutt vagyunk es szuletett egy kozos lanyunk o azon van, hogy a gyermekunknek ne azt kelljen latni, amit neki kellett. Neha sajnos megis elojon belole ez a viselkedes.. Eddig hibaztattam, veszekedtunk. De mostmar nem tudnek vele vitaba szallni igy hogy ezekre rajottem. De valahol megertem, hogy gyoker lett, en is az lennek ha ezt "nevelik belem".

Visszaterve a temahoz, barmikor kerdezek valamit a nagyszulotol, soha egy rossz szot nem mond parom apukajarol, mindig csak a szepet. Ez azert lehet, mert az ido "megszepiti" az emlekeket, vagy csupan a halala utan nem akart ezekre emlekezni?

Ti hogy gondoljatok?

2022. febr. 28. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Azért mert hazudik neked is és önmagának is. Tudja ő jól, milyen ember volt a fia és neked is jogod lenne tudni, milyen nagyszülője volt a gyerekednek, mire kell majd nagyon odafigyelned. Párod pedig arról valóban nem tehet ahogy felnőtt, de a viselkedéséről, beszédéről tehet. Felnőtt ember nem köteles követni a szülői mintát, attól, hogy ők úgy beszéltek, párod tudná kontrollálni magát. Fogadjunk, hogy nem úgy ismerkedtetek meg, hogy elhordott mindennek, erre te meg beleszerettél.
2022. febr. 28. 23:37
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
"Halottról jót vagy semmit" ezért...
2022. febr. 28. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Apám ugyanilyen volt. Mégsem lettem ilyen. Nem sírtam a temetés én gyűlölöm még mindig.
2022. febr. 28. 23:51
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Megszépíteni nem hiszem h megszépítené.
2022. márc. 1. 02:23
 5/8 Szabi15 ***** válasza:
Nekem csak anyukám halt meg bár még csak egy éve, de nem szépítette meg az emlékeket. Ugyanúgy emlékszem a jó és a rossz dolgokra is, tudom pontosan hogy milyen volt.
2022. márc. 1. 03:37
 6/8 anonymousreview60 ***** válasza:
69%

Kérdező! Ez érett, felnőtt viselkedés a részedről. Beszéld meg ezeket a férjeddel is!

A nagyszülő meg lényegében hazudik. Főleg, ha az az alkoholista az ő fia volt.

2022. márc. 1. 04:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

2. hülyeség

"halottról JÓL vagy semmit" tehát az igazat...

2022. márc. 1. 08:09
 8/8 anonymousreview60 ***** válasza:
#7: Igen, igazat - de nem feltétlenül csak a szépet -, mert az elhunyt már nem tud védekezni.
2022. márc. 1. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!