Miért van az, hogy az idő bizonyos emlékeket "megszépít"?
Pár év elteltével miért tűnhetnek a már megtörtént események kevésbé rossznak?
Nektek vannak személyes tapasztalataitok is ezzel kapcsolatban? Van olyan emléketek, ami valamennyi idő elteltével már kevésbé tűnik rossznak, mint akkor volt?
Mert addigra történnek rosszabb dolgok is. Vagy azért, mert rájövünk, hogy mekkora hülyék voltunk akkor, de csak pár év után emlékszünk erre úgy vissza, hogy már csak nevetünk rajta. Érettségtől is függ. De ha gyerekkori emlékről van szó, akkor főleg attól függ. Ha mondjuk 16 évesen csináltál valami hülyeséget, lehet csak 18-20 éves korodra leszel elég érett ahhoz, hogy úgy emlékezz rá, hogy csak nevetsz rajta.
Nekem pl. volt olyan "emlékem", hogy annyira lerészegedtem szerenádon osztályfőnökömnél, hogy be kellett rakni a zuhany alá, onnan meg hazakísértek. Erre a részre mondjuk szerencsére nem emlékszem, de mesélték osztálytársaim, és akkor elég kínosnak éreztem, ma már nevetek rajta.
Szóval szerintem el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy egy emléket másképp éljünk meg.
Talán mert már elmúlt az érzelem, amit akkor éreztél, és csak az eseményre emlékeszel. Pl veszekedtél a szüleiddel, az akkor nagyon rosszul esett, és éreztél valami negatív érzelmet. De az érzelmek múlékonyak, és 1 év múlva amikor visszaemlékezel, nem érzed azt az érzelmet, arra is csak emlékszel, de újra nem érzed át. Így nem tűnik ilyen rossznak.
Aztán lehet, hogy ez hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!