Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondolsz magadban, ha...

Mit gondolsz magadban, ha látsz egy erősen elhízott embert?

Figyelt kérdés

164cm vagy és 91kg, tudom ez rengetek, sajnos nagyon későn kaptam észbe, de próbálok tenni ellene, december eleje óta lement 6kg (97 voltam). Elég kevés ment még le, de én ennek is örülök. Viszont rengeteg bántás kapok miatta főleg ismerősöktől, de gyakran idegenektől is. Folyton kérdezgetik, hogy "jön a baba?" az utcán, buszon is. Úgy érzem sokszor megvetően néznek rám. A főgond, hogy én sokáig ugyanannak az 50kgos lánynak éreztem magam, mint aki régen voltam, de már tudom, hogy ezen sűrgősen változtatni kell az egészségem érdekében.

Ti mit gondoltok mikor az utcán vagy bárhol láttok egy duci embert pl.biciklizni? Van gúnyos megjegyzés a fejetekben? Egy "kedves" ismrősöm nem rég megjegyezte, hogy ha ő így nézne ki gyűlőlné a testét és inkább fejbe lőne magát. Hogyan kellene az ilyen bántásokra reagálnom?

2022. febr. 27. 15:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
10%
a 164cm és 91kg lehet testépítő is.
2022. febr. 27. 15:38
 12/28 anonim ***** válasza:
44%
Sajnálom, hogy így kell élnie. Vannak akik nem tehetnek róla. Edzenek akármennyit, fogynak akármennyit semmi nem változik. Na őket sajnálom a legjobban. Aki meg nem tesz azért, hogy egészséges legyen az meg így járt. Meg amúgy sem érdekel a másik ember. A nincstelen proli foglalkozik a másik emberrel a saját élete helyett
2022. febr. 27. 15:40
 13/28 anonim ***** válasza:
60%
170 centi vagyok és voltam 89kg. Amikor észrevettem, hogy kimerit a mozgás simán csak munka közben éles életmódváltásba kezdtem. Esti vacsi minimális lett. 2 főtt tojás egy kis zöldség. Elkezdtem edzeni. Futni, kerékpározni stb. Bő 4 hónap alatt drasztikusan leadtam 16kg-ot. Ez volt lassan 4 éve. Azóta is tartom a súlyom. Akaraterő kell hozzá.
2022. febr. 27. 15:42
 14/28 anonim ***** válasza:
37%
12-nek igaza van, de ezt leszámítva azt, hogy igénytelen. Mielőtt sokan jönnek a betegségekkel, zavarokkal: azért azok az elhízásoknak igen kis aránya, mellesleg a többség már jól kezelhető, szóval ez sem indok. Genetika: ezzel takarózik kb. mindenki. Valóság pedig az, hogy normális étkezéssel és legalább napi fél óra sétával is már kb. elkerülhető lenne az elhízás. Senki ne jöjjön a gyerek, meg a háztartás, meg az időhiánnyal, mert ha napi több óra netezésre van kapacitás, akkor akár fél óra tornára is, még ha csak minden 2. 3. nap is.
2022. febr. 27. 15:47
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha ilyen határozottan helyre tudtad rakni az első válaszolót, akkor mért nem tudod ugyanígy helyrerakni az élőben beszólókat? Ez alapján nem tűntél olyan elveszett embernek! Akik másokon köszörülik a nyelvüket, azok boldogtalanok, és nem érdemlik meg, hogy miattuk elromoljon a kedved.
2022. febr. 27. 15:48
 16/28 anonim ***** válasza:
80%

Én sem értem, hogy az első minek írta le azt, amit a kérdés alapján a kérdező is tud. Nem bántásból, de ez elég bunkó és fontoskodó jellemre vall.

Nem nagyon szoktam semmit gondolni. Elég elhízott ország vagyunk, nem olyan különleges látvány egy elhízott ember. Max ha tényleg olyan kövér, hogy járni alig tud, meg nem fér el a buszon, akkor szoktam elgondolkodni, hogy vajon hogy jutott el idáig, meg neki ez így nem nagyon kényelmetlen-e. De aki tud biciklizni, az azért még nem ez a kategória.

Olyan ismerőssel, aki a fejbelövést említette, nem állnék szóba többet.

2022. febr. 27. 15:49
 17/28 anonim ***** válasza:
75%

Engem hidegen hagynak a túlsúlyos emberek. Ahogy már előttem is leírták, megvan a saját problémám, nem nézegetem az utca emberét ítélkezés céljából, hanem a saját dolgaimmal foglalkozom. Aki pedig alapvetően rosszindulatú és mások bántása örömet okoz számára, annál a túlsúly csak egy tényező, ami miatt beléd köthet.

Ne foglalkozz másokkal. Ennél jobb tanácsot nem tudok adni.

2022. febr. 27. 15:52
 18/28 A kérdező kommentje:

#15 Előben is határozottan lerázom az ilyen embereket, de ettől még meg tudnak bántani a gúnyolódással. Néha tényleg nem is tudom hogyan reagáljak rá, mert tudom, hogy jogos, amit mondanak (nem a fejbelövés), de közben meg kiállnék magamért, bár nyílván a kinéztem őket igazolja.

Köszönöm az összes eddigi választ, nagyon jó dolgokat írtatok.

2022. febr. 27. 15:57
 19/28 anonim ***** válasza:
10%

Nincs bennem gúny, semmi ilyesmi, azt érzem, hogy hagyta tönkremenni a testét, és ez pazarlás, és kicsit szomorú...ha tényleg nagyon dúrva akkor megdöbbenés van bennem, ha meg csak simán nehezen visszafordítható elhízás, akkor szomorúság...hogy basszus ezt a felesleg feljövetelének negyedénél már látni lehetett, a felénél még 3 hónap alat tle lehett volna adni és talán még striák se lettek volna...de most ez tovább fog tartani, és nem csak a fogyás, a regenerálódás is, ettől függetlenüls szerintem megéri, de elszomorít az önszivatás, amit látok..

Én is nehezen konrtollálom a súlyom, eddig 6 kiló volt a legmesszebbi pont amit hagytam feljönni pluszba, és akkor már tényleg éreztem hogy nem oké, ez egy lejtő amin keményen elkezdtem gurulni...

2022. febr. 27. 16:00
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok az az ítélkező tipus. Sokáig a másik végletet képviseltem (sovány) ezért tudom milyen bántó lehet egy akár ártatlannak tűnő de még is bantó megjegyzés.

Lehet nem valós, de nekem az az észrevételem, hogy egy vékony és kövér ember közül a több amolyan szóbeli atrocitást az előbbi kap. A ducibb egyből ráhuzzák, hogy betegség vagy genetika és ez ellen nincs mit tenni. Ahogy előttem is írták csak nagyon kevesen vannak tényleg így.

Na meg fogyni még mindig könnyebb szerintem ha nincs betegsége az illetőnek.

Az üres és a telített gyomor érzés között nagy a különbség. Az előbbi elviselhetőbb, mit tömegelésnél két óránként tömni magadba a kaját.

Eszembe jutott egy gyerek kori kis szösszenet: "én azért vagyok kövér mert nekem van mit enni, te pedig azért vagy sovány mert neked nincs mit" 😅 egyik lánytól megkapta alsó tagozatban. Ez is milyen, hülyeség már...

2022. febr. 27. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!