Most mindennek vége, megtapasztaljuk, amit a szüleink, nagyszüleink? Eddig élhettünk?
Egész huszas éveimet végigtanultam. Külföldön minimális mértékben jártam, élményeket minimális mértékben szereztem. Az elmúlt kb 1 évben végre kezdett beérni a tanulás gyümölcse és végre kezdtem azon kívüli célokat kitűzni, elérni, mint például kisebb utazások, sport.
Azt hittem, nyugalom lesz, jól fizető területen dolgozom, ostromolnak a HR-esek és fejvadászok.
Erre hajszálnyira van a világháború, vagy ha nem is, egy orosz támadás!
A biztonságban való bizalmam alapvetően megingott. Most nem a kényelmes munkahely és a kertesház a célom, hanem nem tudom, pár hónap múlva éhezni fogok vagy halott leszek.
Most még kevésbé látom célját a tanulásnak, semmit se érek vele egy világháborúban és nem élvezhettem az életet, amíg lehetett volna.
11
Nekem jó ismerőseim vannak, akik a Délszláv háborúból menekültek.
13
Amíg tudom...
Mire jövök rá majd?
Az a szomorú, hogy a kétezres évek óta történő válságoknak, konfliktusoknak az országok között, a vírusnak egyetlen sz...keverő állam - , vagyis inkább kontinens az okozója, ami nem Oroszország, sem Kína!
Ezek addig nem nyugszanak, míg ki nem robbantanak mégegy világháborút és ők nem lesznek a világ egyetlen urai!
Szüleid, nagyszüleid? 80 vagy?
Nekik vége lett az életüknek, azért lett gyerekeik meg unokák?
Szerinted olyan vidám volt nekik átélni a II. Világháborút?
Na erre gondolok..
19# nem volt vidám. De ki mondta neked, hogy a te életed vidám lesz? Ki adott neked arra ígéretet, hogy te boldog leszel? Hm?
Egyébként pont a legjobb példát pedzegeted. Jópár hollywoodi vízió szól arról, hogy van egy szűk, gazdag réteg, érinthetetlenek, és a világot zsigerelik és szórakoznak az embereken akiknek alig van kaja, és puritán körülmények között élnek, ölik egymást.
Talán a filmekkel szoktatnak bennünket hozzá a gondolathoz, így tulképpen saját szemünkkel már láttuk. Elvenni a plebstől az emberi mivoltját.
Két évtizedes sci-fi a Különvélemény, ma a valóság: pl. az ehhez hasonló kezdeményezés hová vezet? [link]
Sokéve kiépítették nálunk is a szirénás jelzőrendszert, ez próba -hangzik el minden hónap első hétfőjén 11 órakor. Vajon a szeretet és jószándék vezérelte a szirénák telepítését és puszta véletlen, hogy most mi van?
Két évet éltünk egy ránk engedett vírus fogságában, ahogy cseng le az omikron vagy mi, kezdődik a következő, talán a fő műsorszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!