Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Stréber dolog, hogy könyveket...

Stréber dolog, hogy könyveket rendeltem és tanulni akarok?

Figyelt kérdés

Gimnázium után vagy az orvostudomány felé, vagy természettudományos irányba szeretnék továbbtanulni.

Ugyan még viszonylag messze van még az érettségire nekem, de már most rá szeretnék feküdni a készülésre, ezért biológia és kémia könyveket rendeltem (nem is olcsón, 20 ezerért...) és azt tervezem, hogy tanulok.

Viszont van egy kis ellenérzésem, hogy "stréber" leszek ettől...

Szerintetek én már az vagyok?

Mikor stréber az ember?

2022. febr. 25. 20:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Igazából nem is kell vele foglalkozni hogy ki mit gondol, meg alapból szerintem a legtöbben nem is azzal fognak foglalkozni, hogy jajj valaki most épp könyvet rendelt.
2022. febr. 26. 02:39
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem pont, hogy nagyon is becsülendő dolog és jó látni, hogy ekkora elszántság van benned. Kívánom és remélem, hogy eléred a célod! :)

A stréberség pedig tényleg nem ez, nem is itt kezdődik, szóval emiatt nem kell aggódnod.

2022. febr. 26. 14:32
 13/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem menő. Az a ciki ha egy tanulatlan, buta ember vagy aki a még a nevét sem tudja leírni egy minimálbéres állással. Mikor még tanultam én is így gondoltam egyébként, de aztán rájöttem hogyha vinni akarom valamire az életben tanulnom kell. Megéri szerintem. Másokkal meg nem kell törődni, az első a saját életed legyen, ne pedig mások véleménye.
2022. márc. 2. 18:10
 14/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagy stréber, a stréber "viselkedés" teljesen más.

De lehetnél kicsit körültekintőbb is, lehet, hogy a könyveid fent vannak a neten (akár ingyenes vagy kalóz formában) vagy vehetnél használtat is, azért ne vásárolj minden alkalommal 20 ezerért könyveket.

Ezt csak kis apróságként említettem meg, nem kötekedés.

Jó tanulást!

2022. márc. 11. 09:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem voltam biosz-kémia tagozatos, de inkább megrendeltem magamnak a saját kémia könyvet a könyvtári helyett, hogy ha később kell meglegyen.

Amikor egyik év végén a visszaadós (új) fizika könyvet (és még néhány más könyvet) én meg akartam venni a sulitól, akkor tisztára hülyének néztek az irodában, hogy miért kellenek azok nekem.

Hát az egyetemen nagy hasznukat vettem! Nem kellett könyvtárba szaladgálni vagy a rendelésre várni.

Pl. kémiából az egyetemes gáztörvényt tanították egyetemen és csak ke kellett emelni a polcról a fizika és kémia könyveimet és abból meg is tudtam tanulni. Tehát nen ciki dolog. Én nem csak a gimis könyveket, de pl. mindkét nyelvvizsgámhoz is rengeteg könyvet rendeltem.

Szerintem a stréber ott kezdődik, amikor valaki folyamatosan, megállás nélkül csak a ciklohexán szerekezetéről vagy a speciális relativitáselméletről beszél, úgymond "játsza az eszét".

Bár régebbi a kérdés, de nyugodtan rendelj könyveket, az egyetemen nagy hasznukat fogod venni, főleg a Mozaik kiadó Kémia, Biológia és Fizika könyveit!

2022. jún. 3. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!