Stréber dolog, hogy könyveket rendeltem és tanulni akarok?
Gimnázium után vagy az orvostudomány felé, vagy természettudományos irányba szeretnék továbbtanulni.
Ugyan még viszonylag messze van még az érettségire nekem, de már most rá szeretnék feküdni a készülésre, ezért biológia és kémia könyveket rendeltem (nem is olcsón, 20 ezerért...) és azt tervezem, hogy tanulok.
Viszont van egy kis ellenérzésem, hogy "stréber" leszek ettől...
Szerintetek én már az vagyok?
Mikor stréber az ember?
Szerintem nem baj, ha felkészülsz, sőt, jó, ha már előre olvasol, így láthatod, hogy tényleg akarod-e és valamennyi tudást magadra szedsz, így az egyetemen lehet ilyen de ja vu érzésed is.
Én nem nevezném strébernek, aki olvas, de, ha más annak tekint (és ezt a pejoratív, lenéző módon mondja, téged ezzel sértegetve), akkor az épp annyit is ér, hogy ne foglalkozz vele.
Köszönöm szépen mindenkinek!:)
Amúgy általános iskolában volt egy ilyen időszak, amikor osztálytársak piszkálták egymást a "stréberséggel", szerintme ez innen is maradhatott meg, hogy tanulni stréberség, gáz.
De igyekszem magamban ezt a gátlást leküzdeni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!