A tanaraim szerint anorexias vagyok. Szerintetek? 167 cm magas és 49 kg vagyok.
hagyd hatos, én 180cm/50 kiló, többek között azért hagytam ott magyarországot, mert minden normális munkához orvosi engedély kellett volna, és gyorsan meguntam hogy akkor már húsz éve az összes balfsz csak azt tudta magyarázni hogy anorexia.
kérdező, az anorexia (bár ezt a tanáraid egyértelműen nem tudják) egy pszichés betegség (nem tudom hány éves vagy, hogyan magyarázzam, tehát a fejedben van a betegség, nem olyan baj, mint pl. egy megfázás vagy egy sípcsonttörés), ami megzavarja azt, ahogy az ember önmagát érzékeli, és az agyadat folyamatosan azt a képet közvetíti a testedről, hogy túl kövér vagy, le kel fogynod. akkor is, amikor már nagyon nem vagy az. ezért veszélyes ez az állapot, mert a beteg nem tudja felismerni, mikor rossz neki, mert a betegsége elhiteti vele, hogy tovább kell fogynia. tehát az anorexia nem fizikai állapot (pl. vékony vagy), hanem egy pszichés állapot, ami nem látszik kívülről (kövér emberek is szenvedhetnek ebben a betegségben). nem kell hogy ezt megpróbáld elmagyarázni nekik, a legtöbbnek fogalma sincs róla, hogy egy vékony ember nem pszichés beteg, hanem vékony.
70 kilósan is lehet valaki anorexiás, és 40 kilósan sem feltétlenül az.
Valóban érdemes lenne utánanézni, hogy ez mit jelent, mert ez így olyan, mintha minden kopasz emberre azt mondanátok, hogy rákos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!