Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan dolgozzam fel magamban,...

Hogyan dolgozzam fel magamban, hogy nem térhetek vissza a régi súlyomhoz? 15/L

Figyelt kérdés

Anorexiás voltam, de nem olyan súlyosan, mint a legtöbben, 168 cm/45 kg-ig mentem le

Most felhíztam 53-ra, de megint elkezdtem fogyózni

Jelenleg 50 kg-nál tartok, ez volt eredetileg a célom

Egyszerűen bennem van ez a "kényszer" hogy nem állhatok meg legalább 45 kg-ig megint, mert ha egyszer meg tudtam csinálni, megint meg tudom, sőt, meg is kell

Ez főleg akkor jön elő, ha nagyon vékony lányokat látok (ma is ez történt a plázában, igaz, hogy az a lány jóval alacsonyabb és ránézésre pár évvel fiatalabb lehetett nálam). Hogyan hagyjam abba, hogy állandóan összehasonlítom magamat mindenkivel?

Ha otthon vagyok, egyedül, nincs semmi gond, nagyjából reálisan látom már magamat, viszont ha meglátok valaki nálam vékonyabbat az utcán, az egész napomat el tudja rontani, volt már, hogy bepánikoltam emiatt.

Más étkezési zavarból gyógyulók, vagy hozzáértők, tudnátok segíteni?

2017. júl. 8. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Menj el pszichológushoz!!!

Szüleid ezt észre sem veszik?!!!!???

Minek van az ilyennek gyereke????

De nekem is írhatsz!

2017. júl. 8. 23:04
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Egyet árulj el nekem, akkor nem érzed rosszul magad, amikor nálad okosabbakkal találkozol? Miért nem?
2017. júl. 8. 23:05
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Én 170 cm 50 kg vagyok. Szerintem ez normális. Mármint oké elég vékony vagyok de látni sokkal vékonyabb lányokat is. És sokaszor mondom magamra hogy márpedig en kövér vagyok. Pont az olyan csont és bőr lányok miatt. De hülyeség. Te is minek akarnál lefogyni? Az ő bajuk hogy nekik fontosabb a kinézet mint az egészség. Én 2 éve voltam nagyon vékony. A testzsírom 10 volt ami már nagyon az alsó határ a 8 már veszélyes is.... és akkor mondta az akkori osztályfőnököm hogy kicsot hízni kéne. És igaza volt. Ha veletlen lesz valami betegséged (adja Isten hogy ne legyen de tenyleg) akkor majd nem tudsz miből fogyni. Csak izomból. Annak pedig nincs jó vége elhiheted
2017. júl. 8. 23:09
 4/13 anonim ***** válasza:
Jajj az lemaradt előző vagyok. Én is 15/L
2017. júl. 8. 23:10
 5/13 A kérdező kommentje:
#2 Ha az illető olyan tárgyból jobb/,,okosabb" nálam, amiben jó vagyok, akkor de, sajnos zavar
2017. júl. 9. 00:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még nem múltak el a gondjaid.

Amúgy nem tudom, miért zavar, ha valaki valamiben jobb, mint te.

Lehet, hogy a vékonyabb lány buta, mint a föld háta,

és lehet, hogy aki okos, ezek mellett olyannyira szerencsétlen, hogy fáj nézni. Mindig csak a jót irigylitek, de nem tudjátok, mi van mögötte.

21/L

2017. júl. 9. 10:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam anorexiás, bár nekem nem volt vészes a súlyom, csak mivel vastag csontozatom van, így minden bordám kiállt, a lábaim törtek ketté, a térdem, csípőcsontom, kulccsontom, bordám bökött, belilut, ha ráfeküdtem éjjel annyira szúrt, a hasam be volt esve, a csuklóm, bokám kiállt. (163 cm és 46 kg voltam)

Nekem ez az egész a kontrollról szólt, az életem csúszott ki a kezem közül és a maximalizmusom illetve perfekciónizmusomat valahol ki kellett éljem, így az alakom, szépségem, iskolai eredményeimet próbáltam irányítani úgy hogy semmit sem ettem, rengeteg kávét, zöldteát, feketeteát ittam, hogy ne döljek ki, legyen egy kis energiám és tanultam és tanultam és tanultam. Akkor múlt el, amikor sikerült megszeretnem az életem és jobban éreztem magam a környezetemben, elmúltak a lelki problémáim.

2017. júl. 9. 12:38
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
45-ig lemehetsz, csak az alatt necces
2017. júl. 9. 13:36
 9/13 A kérdező kommentje:
#8 Rendes vagy... Biztos azért hullott a hajam, maradt ki a menzeszem és voltam gyenge mert annyira rendben volt minden
2017. júl. 9. 15:36
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát ja, le lehet fogyni sporttal és egészséges ételekkel, meg koplalással és a tápanyagok megvonásával is. Arról nem én tehetek, hogy a te akaraterődből csak a másodikra telt. Egyébként te akarsz kevesebb kiló lenni, nem én, akkor mégis min akadsz fenn? Döntsd már el, mit akarsz!
2017. júl. 9. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!