Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki korlátok között èl?...

Mindenki korlátok között èl? Hogyan dolgozzam fel, ha úgy érzem nem tudok szintet lépni az életemben már? Ezáltal nem érem el a sajat céljaimat.

Figyelt kérdés
Nagyon szegény családban nőttem fel, szüleim elváltak. 12 éves korom óta nem láttam édesapámat. Azóta az egész életemet a karrierre/pénzre tettem fel. 34 éves koromra rendeztem az életünket. 2 diploma, vezetői állás, sikerült 2 ingatlant hitel nélkül összehoznom. Öcsém, édesanyám helyzete is rendben. Viszont nem érzek erőt a tovabbiakhoz. Szeretnék utazni, luxusban élni, drága autókat venni, stb. de egyszerűen látom, hogy erre nincs esélyem. Mert nincs annyi tőkèm, ami ehhez kellene és sajnos nem onnan indultam ahonnan mások. Hogy lehet ezt feldolgozni? (hogy van aki beleszuletik és luxusban el, van aki szethajtja magát és esélye esélye sincs rá)

2022. febr. 14. 05:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy lehet feldolgozni, hogy átgondolod: "hányan vannak mögötted", azaz honnan indultál, mit értél el, hozzád képest hányan élnek mélyszegénységben, vagy úgy, hogy ennyi idősen is otthon vagy albérletben, fizetve annak havi kiadásait, mely az összes megtakarításukat elviszi.

Megelégszel azzal ami van és rájössz, hogy tartósan a "drága autók" nem fognak boldoggá tenni, sem a hosszútávú luxus. Szerinted dúsgazdag közismert emberek közül sokan miért szenvednek lelkileg, pedig (szinte) bármit megkaphatnak-megvehetnek.

Utazgatásra meg biztos így is telik.

Gondolom a közösségi médiát nézed, az ismerőseidet és azon gondolkodsz: "kinek mehet jobban", "bezzeg a többiek" stb, de amit a többieknél látsz, az csak látszat-világ.

Én megváltozott munkaképességűként, több fogyatékossággal élőként dolgozom, 4 órás minimálbérért. Sokmindenre esélyem sem lesz soha.

Látod: hozzám képest is már sokat elértél az életben.

2022. febr. 14. 05:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az az élet egyik alapja hogy örülünk annak amink van, és nem tehetetlenül hajtani a pénzt.

Legyél büszke magadra, hogy idáig eljutottál, hálás Istennek, és azoknak akik melletted álltak.

Keress új célokat, hobbi, családalapítás, bármi amiben reális sikereket tudsz elérni.

2022. febr. 14. 06:42
 3/12 anonim ***** válasza:
De ha van két ingatlanod meg vezetői állásod (és azt nem írtad, hogy nem szeretnél dolgozni a továbbiakban, tehát igen, továbbra is dolgozni tervezel), egy ingatlant kiadsz, a másikban élsz. Rengeteg pénzed lesz, amiből utazol és jól érzed magad. Vagy annál drágább utazásokra és drágább autókra vágysz, mint amit a mostani helyzeted megenged?
2022. febr. 14. 07:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha vezetői állásod van, nem lesz nehéz. Csak nézd meg, a beosztottjaid hol tartanak és mennyi alamizsnát visznek haza. Örülni fogsz, hogy lyuk van a seggeden...
2022. febr. 14. 07:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha vezető vagy, 2 ingatlant összehoztál 35 évesen, hogy érted azt h nincs pénzed nyaralni? Vagy egy autóra akár, most h ingatlanra már nem kell gyűjtened?

Ez picsogás, nem is értem a kérdésed. Vagy csak ferrári létezik neked,? Oké, az nekünk se lesz, de kit érdekel? Tényleg ezen sírsz? Adjak egy zsepit?

2022. febr. 14. 07:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
És a sírba is viszed magaddal a luxus ingatlanokat meg az autókat? Inkább élvezd az életet, mert nem túl hosszú.
2022. febr. 14. 08:02
 7/12 anonim ***** válasza:

Hihetetlen, mert egyszerű: játékosan fogd fel, az esetleges veszteségek csak addig érdekeljenek, amíg tudsz hasznos következtetéseket levonni (vigyázat, következtetéseket, nem demagógiákat). Az, hogy értelmetlen veszteségként éled meg a nemlétező jövőt, szerinted mire jó és hova visz?

Ez egy bazinagy mass multiplayer game. Mögötte pedig történik a valóság, ember és ember közt, folyamatosan. A járulékos hasznaid, a befolyásod a jövődre egész jól alakult, mondhatni... ;) Szerintem ha deklarálsz egy következő mérföldkövet az anyagi megkönnyebbüléseid útján, azt eléred. Utána ugyanez van a következővel. Idővel lehet egyre inkább mások erejéből emelkedni, főleg ha te is adsz nekik valami lényegbe vágót (legtöbbünknek ez egy stabil, kényelmes, középosztálybeli életszínvonal). Kimondottan nehéz és kétségekkel teli út ez, ahol a legjobban az működik, ha az ember-ember valóságon mozogsz, és pillanatnyilag tojsz a vagyonra.

2022. febr. 14. 08:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, érdekes hogy a kialvatlan éjszakáim során ide írok ismeretlenek embereknek, de ezen lépjünk túl :) senki sem értette meg igazán a kérdésem lényegét. Én nem havi 2-3 milliós bevételre gondolok, hanem egy ennél jóval magasabb szintre,úgy érzem óriási kockázatot kell vallalnom ha fejlődni akarok, vagy kicsit szürkèbben kellene játszanom.. saját céghez pedig mindent kockára kel tennem. (Amúgy nálam is dolgozik mvm-es ember, nagyon sokat tanultam tőle)
2022. febr. 15. 04:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne a jövőheti esetleges nehézségeiddel foglalkozz, sokkal tisztább ügy, hogy mi várható holnap. Az is inkább reggel kerül majd elő. Évek esetleges dolgairól meg ne beszéljünk már, főleg ne úgy, hogy vágysz rá, de látni meg csak azt vagy hajlandó, hogy hú, hányezerből egy, meg hű, de nehéz az nulláról. Akik meg relative kevés év alatt ténylegesen nulláról rohadt messzire jutottak, azok csak mentek, meg mennek most is. Egyetlen gondolatuk nem szólt arról, hogy de nehéz, meg de sok, meg de keveseknek sikerül.
2022. febr. 15. 16:28
 10/12 anonim ***** válasza:
A sikert ne pénzben mérd, egyébként pedig nem tenne boldoggá és bármit is érsz el, mindig tudsz még többre vágyva elégedetlen lenni és a jelenleg elért eredményeket lekicsinyelni vagy nem megbecsülni.
2022. febr. 17. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!