Hogyan legyek addig is megelégedve a külsőmmel ameddig nem érem el a célom?
Úgy értem világ életemben nem volt önbizalmam (iskolában sokan kritizálták a külsőm,stb)
Ezt még az el nem ért eredményeim is rontották.
Az a baj csak a hiányosságai az látom hiába mondják, hogy szép vagyok, stb.
Azt hiszem addig nem fogok tudni leállni ameddig se a külsőm se a személyiségem nem lesz olyan mint amilyet nagyon szeretnék.
Az a baj addig nem tudok miből energiát, motivációt, önbizalmat meríteni.. 😕
Hogyan fogadjam el addig is magamat ameddig pl a külsőmön nem értem el a célom? Nagyon nehéz így boldognak lenni és örömmel tükörbe nézni.
A belsőmön már elkezdtem dolgozni de még ugye azzal sem vagyok elégedett.
Hogyan érezzem addig is jól magam?
20L
Szia,önbizalmat sikerélményekkel lehet fejleszteni.
Érj el kisebb dolgokat,vagy küzdj meg a félelmeiddel,legkisebbtől a legnagyobb gondokkal küzdj meg,és jobban leszel.
Túl nagy célt tűztél ki amit szürreális azonnal elérni. Állíts fel kisebb célokat, amiknek az eredménye a nagyobb cél.
Tegyük fel le akarsz adni 30kg-ot de az nagyon sok munka és nem is holnap lesz és nem is 2 hét múlva, ezért azt mondod, hogy leadok 5kg-ot 1 hónap alatt, tehát valami elérhetőt tűzöl ki célul és közben az a tudat van benned, hogy igenis teszek valamit magamért és haladsz a célod felé, ez is ad önbizalmat.
Tehát ne akarj egyből mindent, mint minden ez is egy folyamat.
Nálam is ugyanez a helyzet, ráadásul egyidősek vagyunk.
Én előre tervezek, próbálok fokozatosan változtatni, mert ugye ez nem megy egyik napról a másikra sajnos.
Úgy is jól érezheted magad, hogy programokat szervezel és nem azzal töltöd az egész áldott napodat, hogy a tükörben nézegeted magad sírdogálva, vagy a telefont bújva nézed, hogy ki lájkolta a legújabb szelfid (csak egy példa volt).
Én sem vagyok megelégedve a külsőmmel, de néha el tudom erről vonni a figyelmem, nem ezen kattogok egésznap, nem nézegetek folyton magam a tükörben stb., van más fókusz is az életemben, ezért érzem jól magam.
Nagyon jó, hogy elkezdtél dolgozni azon, amivel nem vagy elégedett, de közben próbáld látni azt is, amit szeretsz magadban/magadon. A tükör is szipibb lesz, ha ezeket hangsúlyozod az öltözködéssel.:)
Próbálj ne azért változni, edzeni, diétázni, mert utálod magad. Persze nem az elégedetlenség tagadásáról beszélek, szükséges látni, hogy min akarsz változtatni. De csináld azért mert szeretd magad, mert megérdemled a változást és meg is adod magadnak. Így az odavezető út is kellemesebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!