Az miért nem számít zaklatásnak, hogy állandóan felhívnak azzal, hogy mennyire vagyok megelégedve a szolgáltatással?
Engem egy bizonyos napilaptól hívnak fel mindig (értsd: átlagosan havonta), aztán múltkor rákérdetem, hogy mégis honnan vették a számomat, és ki jogosította fel rá őket, hogy reklám célokkal felhívjanak? Mert én nem. Erre elkezdett hebegni-habogni, mire mondtam, érthetően, hogy mivel nem járultam hozzá, hogy a számomon reklám céllal felhívjanak, és ha még egyszer az engedélyem nélkül az újságuk előfizetésére rá akarnak beszélni, a jog által biztosított lehetőségeimmel élni fogok.
Erre fogadkozott, hogy tiltólistára teszi a számomat, és soha többé nem fognak hívni. Nem is hívtak 2 éven át. Aztán megint elkezdték, szerencsére most már átlagosan csak fél évente egyszer.
Másik sztori: rá akartak beszélni egy "diplomával egyenértékű webfejlesztő tanfolyamra", mindössze félmillió forint tandíjért, amiről persze kiderült, hogy egy tök alapfokú tanfolyam lenne (Word, Excel, Powerpoint), némi nagyon alap HTML-lel megspékelve. Persze, hogy nem kértem belőle. Utána 3 nap alatt nem hazudok, ötször hívtak, teljesen felháborodva, értetlenkedve, hülyének nézve, hogy mégis miért nem fogadtam el ezt a nagyszerű ajánlatot?
Eleinte nyugisan, illedelmesen válaszoltam, de az ötödik hívásnál nem trágáran, de erőteljesen felvilágosítottam az ügyintézőt, hogy mindössze azért, mert nem vagyok ostoba, hogy egy fél vagyont kiadjak egy olyan tanfolyamért, amit én már rég meghaladtam, és közöltem - igazodva az ő stílusához - hogy ennek megértése és felfogása nem szabadna, hogy problémát okozzon egy felnőtt embernek.
Majd közöltem, hogy a következő alkalommal már rögzíteni fogom a hívását, és megteszem a feljelentést, mert amit csinál, kimeríti a zaklatás fogalmát. Onnantól nem hívott.
Pont ilyennel még nem találkoztam. Csak inkább biztosítókkal. Velük úgy szoktam hogy ha kérdezik hogy "akkor ezen a számon elérnek-e", akkor mondom, hogy nem szeretném hogy visszahívjanak.
Vagy pl a kérdésére elmondom hogy nem szeretnék biztosítást kötni, ő meg kötekedik és többféleképpen próbálja belőlem kiszedni hogy háá de méé nem. Akkor szépen megmondom nekik, hogy "nem szeretnék, köszönöm szépen, viszont hallásra" és leteszem, úgy hogy ő közben mondja a hülyeségét. Hát ha máshogy nem értenek...
Olyan is volt már,hogy megmondtam nekik hogy húzzanak ki a listájukról, mert nem szeretném ha többször felhívnának.
Eddig bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!