Miért örülnek emberek, ha egy magyar olimpiát nyer?
Nem mindegy, hogy egy magyar, egy olasz vagy egy tanzániai úszik leggyorsabban vagy dob el legmesszebbre egy fémtárgyat?
És főleg miért büszkék rá egyesek, ha pl. 8 aranyat nyer a magyar csapat, mikor semmi érdemük nincs benne?
Nem is említsük a rengeteg korrupciót és állami pénzt, ami egy olimpiába belemegy.
A legviccesebb, hogy a kutya nem emlékszik arra, hogy ki mit nyert 3 nappal ezelőtt. Egy átlag ember azt sem tudja, melyik szlovén, szerb, osztrák sportoló mit nyert, szerinted külföldön ki tudja, emlékszik, hogy egy magyar sportolót hányadik lett? Senki, max akinek ez a munkája.
A sportoló önmagáért küzd, az állami támogatásért, az élete végéig járó támogatásért, mert azt is az adófizetők fizetik nekik, és persze az a renget sportszervezet, és vezető akik 1000 milliárdokat kapnak közpénzből.
De ez egy ilyen nemzet, meg kell mutatni a világnak bármi áron, hogy a 170 ország közül mi aztán odab*szunk. Kár hogy nem IQ tesztben vágunk oda a világnak, mennyivel élhetőbb lenne ez az ország.
Téged sem lehet hazafiassággal vádolni. Ha közülünk valaki érdemeivel kiemelkedik, és ezzel a világ legjobbja lesz a versenyek legnagyobbikán, akkor az ember igazán büszke lehet rá.
Ha neked magyarázni kell, ha nem érzed át egy kicsit legalább az ő sikerének örömét, ha nem fog el a büszkeség... kár magyarázni.
Ott van ez a srác, Milák, a 200 pille királya. Annyira természetes, emberi nyilatkozatokat tesz, nyoma sincs a nagyképűségnek. A világ elitjét hagyta maga mögött pár napja, a játékok legnagyobbikán.
De mit várjunk...
Hosszú Katinka nemrég még istennő volt az úszásban, most hogy a világon csak az 5-ik leggyorsabb, az ország okádék módon elkezdett vagdalkozni, gyűlölködni.
Nm értelek kérdező, de nem baj. Peace!
Ennek meg mi köze a hazafisághoz?
Én csak azt mondom, hogy nekem teljesen mindegy, hogy a 200 pille királya magyar vagy finn. Ettől még lehet nagyon szimpatikus ember. Hosszúval kapcsolatban pedig semmit se írtam, semmi bajom vele, de hidegen hagy, hogy hányadik.
Én hazafias vagyok, büszke az ügyes magyarokra stb, de ezeket a versenysportokat én is rühellem eléggé. Nagyjából fentebb leírták, hogy mi a probléma az egésszel, de röviden akkor én is:
1. én nem nézni, hanem csinálni szeretem a sportokat, nem nagyon értem a kanapén zabálva/piálva szurkolós embereket
2. a bajnokokat kb két napig ünneplik, utána elfelejtik őket, mert jön egy másik, aki egy tizedmásodperccel gyorsabb volt/fél centivel magasabbat ugrott stb
3. Igazából sajnálom őket, mert ehhez képest viszont a belüket kihajtják, egészségtelenül kell élniük (túledzés, rengeteg kalória, gyógyszerek, amik súrolják a dopping határát de még legálisak), és nem róluk szól az egész, hanem a biotechnológiáról. Kísérleti nyulak ők, nem bajnokok...
4. Bizonyos országokban olimpikon-ipari tömegtermelést működtetnek, vagyis futószalagon nyomják ki az élsportolókat, ami szerintem közelít az etikátlanhoz, már-már az ember-vagy szervkereskedelemre emlékeztet engem (ld. Kína) - és ne felejtsük el, hogy az olimpikonok között rengeteg a gyerek, vagy aligfelnőtt, akiket a fejlődő országokban szrrá kínoznak, hogy prezentálhatóak legyenek, aztán ha pont rossz napja volt a versenyen, otthon szétszedi az edzője
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!