Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért örülnek emberek, ha egy...

Miért örülnek emberek, ha egy magyar olimpiát nyer?

Figyelt kérdés

Nem mindegy, hogy egy magyar, egy olasz vagy egy tanzániai úszik leggyorsabban vagy dob el legmesszebbre egy fémtárgyat?

És főleg miért büszkék rá egyesek, ha pl. 8 aranyat nyer a magyar csapat, mikor semmi érdemük nincs benne?

2021. júl. 30. 17:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

Igen, és mindezt a modern hadviselésnek tekintik, és beágyázzák egyfajta hazafiság mögé. Mert az orosznak nyernie kell az amerikaival szemben, hiszen micsoda szégyen lenne. Megy a felesleges háborúskodás (a gazdaság, hírszerzés, fegyveres és cyber konfliktusokon túl), csak az olimpia és ennek lett a részese.

Azt meg nevetséges, hogy egyesek ezt is kisajátítják a "hazafiság"-nak, nyilván a hazaszeretet arról szól, hogy nézed -e az olimpiát avagy sem. :D

2021. júl. 30. 19:57
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
A büszkeség jó érzés nekik.És ha lehet más tollával is ékeskedni,akkor az is megteszi.Mondjuk csak tippelek,igazából én sem értem.
2021. júl. 30. 20:58
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

Én azt bírom, amikor egy gyengébben szereplő sportolót szidnak, mint a bokrot. Azt valahogy kevésbé érzik sajátjuknak, mint a győzelmet.

Egyébként a kötődés miatt. Úgy gondolják az egyén sikere a nemzeté is, mivel ezek a sportolók magyar színekben versenyeznek, Magyarországot képviselve. Minden nemzet jobbnak gondolja magát a többitől. Ezt a felsőbbrendűség tudatot erősíti, amikor látja a tv-ben, hogy egy honfitársa éppen a legjobb lett valamiben a világon.

2021. júl. 31. 02:02
 14/14 anonim válasza:

Én csak szeretem nézni a sportokat, az pedig ad egy plusz élményt, hogy szurkolok valakinek (az a valaki meg akkor már legyen magyar).

De legtöbbször én csak egy szoros versenyt szeretnék látni, világrekordot stb.

Hobbinak is tökéletes

2021. aug. 1. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!