Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki nulla egzisztenciális,...

Aki nulla egzisztenciális, szociális és anyagi háttérben nőtt fel, csodának számít ha egy szorongó, életképtelen felnőtté vállik?

Figyelt kérdés
Még azt se engedhettem meg magamnak jó lelkiismerettel, hogy azt mondjam a szüleimnek:szevasztok, megyek a dolgomra. Én ásom a gödröt a... A felújításra nem érdemes házunk idővel csak bontásra alkalmas. Lassan egy évtizednyi munkaviszonnyal se tudtam annyit megspórolni, hogy magabiztosan belevágjunk a kölzözésünkbe. Utálok magyarázkodni, de olykor-olykor megtalálnak. Jönnek a felkóstolások meg a miértek. Sokan röhejesnek, viccesnek, találják a leplezett kétségbeesésemet. Közhelyre közhely a válasz és cinizmus. Tisztában vagyok vele, hogy a lőtéri kutyát nem érdeki mik a problémáim, de legalább ezzel a cinizmussal bevédem magam, ugyanakkor elutasítok magam mellől mindenkit. Olyanok akaranak kioktatni enegem, akik hozzám képest aranykalitkába születettek. A szégyenérzet és alacsonyabb rendűség érzésnek köszönhetően fokozatosan sikerült leépítenünk a rokoni és baráti kapcsolatokat.

2022. febr. 3. 21:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Ez céltalan sebnyalogatás. Megoldást nem hoz,, célra nem vezet, nem konstruktív, elvonja a lényegről az energiát, figyelmet. Magyarul nem segít, holott bőven tudnál magadon segíteni, ha nem a múlton pörögnél.

Csak mondom, ha ezzel a gondolatvilággal folytatod, soha nem lesz még csak esélyed sem normális életet élni. Kár ezt ragozni.

2022. febr. 4. 08:11
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

"Csak azt nem értem, hogy egy 4-5 éves gyerek miről tehet? "

Ki írta, hogy 4-5 éves gyerek bármiről is tehet?? Én azt írtam, hogy felnőttkor után már mi magunk felelünk az életünkért. Onnantól túl kell lépni a rossz gyerekkorból, tovább kell lépni. Nem nyafogni, és keseregni, hogy mi volt gyerekkorban. Vagy ahogy előttem írta valaki Nem a céltalan sebnyalógatás legyen az élet. A múltat megváltoztatni nem lehet. De a jövődet te magad alakítod. Nem hiszem, hogy a mi életünk jobb volt mint a tied. Engem a saját nagybátyám erőszakolt meg anyám engedélyével. Amikor apámnak az alkooholista barátja pénzt ajánlott, hogy az akkor 6 éves húgomat ágyba vigye, a 15 éves nővérem, engem(14), és húgomat(6) megfogott, megszöktünk. Amikor a rendőrségen a rendőrök szerint megérdemeltem, hogy 13 évesen megerőszakoltak, akkor gondolhatod mennyire bíztunk a felnőttekben. Ideiglenesen intézetbe kerültünk, és csak azért nem választottak szét minket, mert nővérem öngyilkossággal fenyegetőzött. Mesélhetnék még. De felnőttként nem ezen rágodtunk. Úgy döntöttünk, hogy mi jobbak leszünk. Nem vagyok tökéletes, mai nap bizalmatlan vagyok mindenkivel szemben, rendőröket ma sem kedvelem, pedig ma már más világ van, ma már ők sem úgy állnak az erőszakhoz mint régen. De nem nyalogatom a sebeimet. Talán kezdhetnéd te is ezzel. Abba hagyod az önsajnálatot, és kezdesz valamit az életeddel. De ha jobb a sírás, akkor bizony életképtelen maradsz. Ez meg már a te hibád.

(1-es voltam)

2022. febr. 4. 15:46
 13/17 A kérdező kommentje:

12#

Velem ilyen szörnyűségek nem történtek, bár volt részem olyan beszólásokban, élményekben, amit még felnőtt ember ellen sem követnék el. A legelső emlékeim is az elszigeteltségről és sebezhetőségről szólnak és ezzel kapcsolatos rémálmok. Mondjuk az ovónők különösebb okot nem adtak rá, de őket sem kedveltem. Ellenszeves gesztusaik voltak. Mintha már traumatizálva lettem volna olyasmivel, amire nem is emlékezhetem.

Amikor megmutattam, vagy meg akartam mutatni hogy én is vagyok valaki, mindig jöttek a csoportos támadások, visszanyomtak a mocsárba. Furcsamód nem csak dühöt, hanem inkább szégyent éreztem. Még azt sem érdemlem meg, hogy a saját jogomon lehetek valaki, vagy korábbi élményekből, hogy nekem labdám, vagy biciklim legyen. Terrorizáló idősebbek, szemtelen fiatalabbak. Akkor sem alakult ki tekintélyem, mikor néha egyiket másikat csúnyán helyben hagytam. Ez nem tudom miért van. Talán azért mert nem vagyok a lelki terror és megszégyenítés híve.

Nagyon igazat adok neked és hidd el, számtalanszor megpróbáltam ebből a rossz identitásból kimászni, de akaratlanul is előjönnek a fájdalmas és bénító gondolatok, vagy átverés a vége. Van négy régi ismerősöm, meg egy munkatársam akiket kedvelek és kapcsolatot tartok velük. Nincsenek érzelmi igényeik, nem akarnak belőlem hasznot húzni, az együtt töltött idő az önfeledt szórakozásról szól. A többi embert pedig elkerülöm a francba.

2022. febr. 5. 13:19
 14/17 anonim ***** válasza:

Tudod, az a helyzet, hogy vannak a liberális széplelkek, meg vannak azok, akik két lábbal a földön járnak, és utóbbiak úgy gondolják, hogy egészen kevés számú kivételtől eltekintve mindenki maga felel a sorsáért, és az ő kezében van a kitörés lehetősége, még akkor is, ha gyerekkora mégoly viszontagságos is volt. Persze mindig könnyebb mást hibáztatni.

Látom, az anyagiak bosszantanak a legjobban. Most, például mi akadályoz meg abban, hogy kitanulj egy jó szakmát esti tagozaton 1 év alatt, és ne 130 ezerért gürizz egy gyárban, hanem mondjuk ennek többszöröséért végezz értelmes munkát?

(Közönség: el ne felejtsen senki a piros ikszre nyomni!)

2022. febr. 5. 21:08
 15/17 A kérdező kommentje:

14#

Az érthetőség kedvéért megosztottam néhány gondolatot. Ennek ellenére, tulajdonképpen önmagamat hibáztatom és próbálok túlélni, valamint megküzdeni a problémáimmal. Gyenge vagyok és életképtelen, de mégis szívós. Ez utóbbi gondolat nem is tőlem származik, csak volt olyan aki a beskatulyázáson kívül érzékelt valamit.

2022. febr. 5. 23:09
 16/17 anonim válasza:
Szorongás generációs betegség ,sajnos nagy esély van, olyan gyerekek körében ,akik egy a társadalom által felállított a normátivájának nem felelnek meg. A te eseted, kb az enyém is , viszont ettől meg vannak pozitívumok,amikre érdemes koncentrálni, viszont valószínűleg külföldön össze tudsz annyit spórolni ,hogy utána itthon házat tudj venni. Vissza térve a szorongás egyéb a normátivákat be nem töltött gyerekekből is hasonló felnőtt lesz ,lehet gazdag is.
2022. márc. 3. 13:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Az számít csodának, hogy felnőttként még mindig emögé bújik, ennek az árnyékában él ahelyett, hogy tenne valamit ellene.
2022. márc. 3. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!