Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan találtatok motivációt...

Hogyan találtatok motivációt az élethez?

Figyelt kérdés

Nagyon küzdök magammal. Valamilyen csoda folytán bejutottam egyetemre, egy viszonylag normális szakon tanulok. A szüleim támogatnak anyagilag, illetve munkahelyet is tudnának biztosítani. Mondhatjuk hogy bizonyos feltételek adottak lennének egy viszonylag sikeres élethez. A probléma én vagyok. Tehát egy k@rva nagy dolog hiányzik a képletből. Sokáig depressziós voltam, mindennel is küzdöttem. Nemrég másztam ki belőle és most vagyok ott, most érzem, hogy ettől a ponttól, ebben az állapotomban tudnék változtatni. Sajnos nem úgy terveztem az életemet, hogy én 18 évet megélek, hogy egyáltalán bejutok felsőoktatási intézménybe. Most itt vagyok. Élek. Egyetemista vagyok. Gőzöm sincs, hogy mit kellene kezdjek magammal. 14 éves korom óta terveztem a halálomat, de valamiért kukába dobtam. Gondolom élni akarok. Azért szeretnék most változtatni. Valami célt szeretnék találni. Valamit ami éltet, ami mozgat előre.

Ti hogyan találtatok ilyesmit? Mi visz előre benneteket? Miért keltek ki az ágyból, miért dolgoztok, tanultok?

2022. febr. 1. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Az hogy a szüleim tisztességesen felneveltek. És szeretnek.

Most kitanulom magamat, hogy jól keressek és vehessek nekik hálából egy vidéki házat ott ahol ők akarják.... vagy legalább hogy kifizessem nekik a hitelt a jelenlegin.

2022. febr. 1. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Jobb lenne azzal foglalkozni, hogy miért is éreztél így éveken keresztül, mert jó eséllyel ha ezt sikerül tényleg a hátad mögött hagyni, akkor jönni fog a motiváció, a cél is az életedbe. Keress egy pszichológust, szükséged van rá.
2022. febr. 1. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
35%
Ne haragudj de a kérdésedből ítélve te nem másztál ki a depresszióból.
2022. febr. 1. 13:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Szeretem azt hinni hogy kimásztam belőle. Az egy picit megmozdít.
2022. febr. 1. 14:01
 5/5 Neked csak Laci ***** válasza:
Nem csak iszonyat elvont és hosszú távon értelmezett dolgok miatt érdemes élni és felkelni. Kezdd azzal, hogy felkelsz, ha már nem tudsz aludni. Csinálsz valamit, ha már unatkozol. Aztán kelj fel, amikor szeretnél ébren lenni. Keress és csinálj valami konkrétat, ami leköt. Végül összeállnak a több lépcsős stratégiák, és az egyetem is a helyére kerül.
2022. febr. 5. 19:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!