Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elítélitek az abortuszt ?...

Elítélitek az abortuszt ? Ha igen miért ? Ha nem miért nem ?

Figyelt kérdés

2022. jan. 26. 18:10
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
97%
Egyáltalán nem ítélem el. BÁRKI kerülhet olyan helyzetbe, hogy nincs más megoldás. Inkább ez mint hogy szenvedjen a gyerek egész életében...
2022. jan. 27. 20:47
 22/32 anonim válasza:
92%

Sziasztok..

Nekem olyan kérdésem lenne hogy aki terhesség megszakításra megy azzal hogy viselkednek bent a kórházban??

Annyi rosszat hallani erről hogy bunkók és lenézőek vele az orvosok és a nővérek is..

2022. jan. 28. 09:42
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
#14 vagyok és sima SZTK-s rendelésre jártam, mindig máshoz. szóval vizsgált vagy hat orvos mert heti 2x kellett mennem. A többség semleges volt, de volt aki bunkózott kicsit miután megtudta hogy nem akarom a terhességet, és a vizsgálatot is elég durván végezte. A problémámmal nem is foglalkoztt mondván úgyis ab lesz. Pedig véreztem, nem is kicsit. Infóátadás egyenlő volt a 0-val, azt is csak egy rendesebb orvostól tudtam meg hogy hetek óta hematomám van és az okozza a vérzést. Xartak rám magasból, hiába mentem időpontra, 3 órát várattak vérzéssel. A beavatkozás napján nem volt gond, ott a nővérek meg az aznapi két kezelőorvos nagyon rendes és lelkiismeretes volt.
2022. jan. 28. 09:54
 24/32 anonim ***** válasza:
83%

22-es nekem 14 éve volt hát nem mondtak semmit de a tekintetük mindent elárult

Le tudtak volna köpni annyira...

Nagyon szar volt

2022. jan. 28. 09:56
 25/32 anonim válasza:
94%

22es vagyok.

Igen, sajnos gondoltam illetve hallottam már erről.

Szerencsére nem jártam még ilyen cipőben, de ettől függetlenül nem hiszem hogy így kellene viselkedniük az emberekkel..

2022. jan. 28. 10:16
 26/32 anonim válasza:
96%
22-es én is ettől tartottam de velem nagyon normális volt mindenki. Semmilyen rossz tapasztalatom nincsen, segítőkészek voltak, ha kérdeztem normálisan válaszoltak. Azt ugyan nem tudom, h mit gondolhattak, de legalább nem mutatták ki... Nekem ez abban a helyzetben rengeteget segített.
2022. jan. 28. 10:44
 27/32 anonim ***** válasza:
91%

Először is: senki nem szabdaltat szét senkit! Abortálják, véletlenül sem ugyanaz. Másodszor: szó nincs semmiféle “saját gyerekről”, van egy pár hetes fejletlen, néhány mm-es, fájdalmat nem érző embrió, az még rohadtul nem a gyerekem. Harmadszor: semmi közöd ahhoz, hogy ki milyen okból megy abortuszra, de az hogy valaki nem kívántan teherbe esik, pedig nem akar gyereket és/vagy nincs megfelelő anyagi háttere, stabil kapcsolata stb a felneveléséhez minden, csak nem önzőség! Ha már itt tartunk.. a gyerekvállalás tán nem önzőség? Dehogynem! Miért vállal az ember gyereket? Mert Ő akar, mert Ő azt szeretné, ha lenne egy “miniember” belőle és a párjából, hogy legyen akit babusgasson stb stb. Ez is ékes példája az önzőségnek, pláne hogy sokan mindezt teszik úgy, hogy amúgy totálisan inkompetensek szülőnek. Pl folyamatosan a saját akaratukat tukmálnák a gyerekre, indokolatlanul szigorúak, amivel a gyereket lelkileg tönkreteszik. De sokan úgy is szülnek, hogy konkrétan hó végén már éheznek a párjával ketten, de nem baj, csináljunk erre egy gyereket, mert MI ezt akarjuk. Elég bemenni a családi kapcsolatok topikba és elolvasni pár kérdést..

És végül: a kedves orvosok és ápolónők nem azért kapják a fizetésüket, hogy bunkózzanak a páciensekkel! Kutya kötelességük emberi módon viselkedni és elvégezni a munkájukat, ennyi. Véleményük lehet, amire viszont senki nem kíváncsi, majd szünetben vagy otthon szépen el lehet mesélni, de bent a kórházban a páciensek előtt baromira nem! Mindenkinek van ám felettese, ha velem valamelyik nekiállna bunkózni, azontúl hogy alaposan kiosztanám, egyből jelenteném a viselkedését a felettesénél. Azért álljon már meg a menet, csak mert a másik számodra nem tetsző beavatkozásra érkezett, rohadtul semmi jogod ítélkezni és szemétkedni vele!

2022. jan. 30. 12:07
 28/32 anonim válasza:
8%
Igen. Minden élet értékes. Ha annyira kilátástalan a helyzet, még ott az örökbeadás. Persze az sem könnyű döntés, de úgy esélyt kap a kicsi. Az élet a fogantatással kezdődik, ezt ma már a tudomány is egyértelműen bizonyítja. Mindenkinek a fogantatástól kezdve van egyedi DNS-e. Sokan megbánják az abortuszt, sőt depresszió, rémálmok, egyéb lelki problémák gyötrik őket. Párkapcsolati problémákat okoz. Abortuszon átesett nőknél 6x nagyobb az öngyilkossági arány. Fizikai következményei is lehetnek: például bizonyítottan erősen megnöveli a mellrák és (többszöri abortusz esetén) a koraszülés esélyét. Szóval ezek alapján szerintem a nőknek is rossz, nem megoldás. Sőt megviseli a férfiakat, illetve az abortált gyermek testvérét is. Erről pszichológiai vizsgálatok tanúskodnak, utóbbiról gyermekrajzok is. Természetesen az orvosoknak, akik végzik, s a klinikai dolgozóknak nagyon megterhelő lelkileg. Sokan ott is hagyják ezt a munkát ezért (pl.Abby Johnson, Stojan Adasevic, stb.). Persze ezt nem úgy kell venni, hogy mindenkinél minden bekövetkezik azok közül, amiket leírtam. Ezek statisztikák. Elítélem az abortuszt, mint tettet, de az abortuszban érintett személyeket nem.
2022. jan. 31. 18:18
 29/32 anonim válasza:
20%
Elítélem az abortuszt. Ez nem azt jelenti, hogy elítélem a gyerekvállalás feletti szabad döntést, hanem a gyerekvállalással kapcsolatos döntés egyik módját. Hiszen az abortusz esetében nem egy lehetőségről beszélünk, hanem egy már megindult élet feletti döntésről.
2022. jan. 31. 18:33
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem, mikor némelyek meg akarják magyarázni, hogy márpedig annak az adott nőnek egyáltalán nem jó megoldás az abortusz, sőt jobban tudni vélik mi a jó egy idegennek, mint azt ő maga tudja.. Egyébként ha már minden élet számít meg értékes, akkor annak a már megszületett, érző, vágyakkal és tervekkel rendelkező nőnek az életét/akaratát miért is tojjuk le, mikor szülésre akarjuk rádumálni??

Aki egészen biztosan és 100%-osan önszántából megy el abortuszra, az nem fogja megbánni, kár ezzel etetni bárkit is. Az ember nem szokta a jó döntéseit megbánni, ez max azoknál fordul elő, akik alapból akarták volna, de valamilyen okból fogva abortuszra kényszerültek. Na ott elhiszem, hogy megviseli meg bánja a döntését az ember, de aki semmi áron nem akarja megtartani azt a terhességet, az éppenséggel attól lenne depressziós, ha akarata ellenére rákényszerítenék. Aki meg annyira belelovalja magát, hogy még öngyilkos is lesz, az alapból sem volt rendben mentálisan, kár az egészet ráfogni az abra. Mondjuk érdekes én egy olyan esetről sem hallottam még a 35 évem alatt, ahol valaki terhességmegszakítás miatt lett volna öngyilkos, ellenben olyanról annál inkább, ahol évekig harcoltak a gyerekért, majd mikor összejött az anyuka olyan depresszióba zuhant, hogy a végén öngyilkos lett (2 ilyen családot személyesen is ismerek). De nem csak öngyilkosságról van szó, rengeteg nő szenved akár hosszú hónapokig is szülés után depresszióba, olyanok is akik akarták azt a gyereket!! Gondoljunk már bele, hogy milyen lehet ez annak, aki még csak nem is akarta.

A terhesség-szülésnek is számtalan negatív következménye lehet a női testre, hadd ne soroljam, szerintem mindenki tisztában van vele. Ahhoz meg sok ész nem kell, hogy az ember felfogja: egy terhesség kihordása és a szülés milliószor jobban igénybe veszi az ember testét és lelkét, mint egy abortusz! Ha személy szerint nem kívántan teherbe esnék, a gondolata sem fordulna meg a fejemben az örökbe adásnak, nem vagyok saját magam ellensége, hogy bevállaljak 9 hónap terhességet + egy embertelen fájdalmas szülést, ha én magam nem is akarom. Kizárt.

Az meg vicc kategória, hogy megviseli az abortált embrió "testvérét". Minek kell ez a demagóg duma? Egyáltalán milyen testvér?? Az még nem egy teljes értékű, megszületett, érző ember volt, ha esetleg van is meglévő gyerek, akkor annak semmiképpen nem volt a testvére az a fejletlen embrió, ne beszéljünk zöldeket. Azt már meg sem kérdezem, honnan a búbánatos francból tudná már erről az egészről a gyerek??? Ez a nő/szülők magánélete, egyáltalán nem tartozik a meglévő gyerek/gyerekekre.

2022. febr. 1. 12:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!