Az amerikaiak mennyire “lenézőek” úgy általában?
20 éve töltöttem kétszer három hónapot USA-ban. Nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon segítőkész, már-már naivan barátságos emberek.
Story 1: Eltévedtem, akkoriban még nem volt okostelefon és gps. Egy ismeretlen városban kimentem helyijáratú busszal a város szélére, kerestem egy boltot. Megkérdeztem egy idegent, hogy honnan indul a busz az ellenkező irányba, mert már kevés volt az időm, vissza kellett volna érnem. Nem tudta, de miután megtudta, hogy nem vagyok odavalósi, bevitt a legközelebbi épületbe(irodaház) megkérte a portást, hogy hívja fel a busz központot, hogy a belvárosba mikor indul a közelből busz.
Story 2. Poenixben szintén helyijáratú busszal szintén egy boltba tartottam. Beszélgetésbe elegyedett velem egy srác, -mivel térkép volt nálam, látszott, hogy nem vagyok helyi- Addig beszélgettük, hogy elvétettem a buszmegállót, fent maradtam a buszon. Mondta, hogy semmi baj, épp az autószerelőhöz megy a kocsijáért, szívesen visszavisz. Így is lett. Elvitt a boltig, majd miután megköszöntem, felajánlotta, hogy visszavisz a szállodához, mert "örül, hogy egy magyarral beszélgethet, még sosem találkozott ilyennel." Visszavitt a belvárosba, meghívott egy pizzára, és megköszönte, hogy milyen kellemes társasága voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!